Advocaat Pick verliest rechtszaak Westfa vs Dagblad Suriname

De kantonrechter heeft donderdag vonnis gewezen in het kort geding welke de eiser Steven Westfa tegen Dagblad Suriname had aangespannen. De advocaat van de eiser, Benito Pick, had namens zijn cliënt Westfa een kort geding aanhangig gemaakt tegen het ochtendblad, omdat bij de rechtbankverslaggeving van een strafzaak contra Westfa zijn naam volledig vermeld was in de krant. Ook was een foto van Westfa in Dagblad Suriname gepubliceerd bij dat artikel.
Westfa wordt vervolgd voor een beroving en is zijn opsporing nog steeds te zien op de website van de politie. De eiser was van mening dat zijn goede naam en eer hierdoor waren geschaad en dat hij daardoor ontslagen was door zijn nieuwe werkgever en vorderde een schadevergoeding van SRD 250.000. Hij had de rechter gevraagd om Dagblad Suriname te veroordelen tot vergoeding van de schade en de goede naam en eer van de eiser te corrigeren.
De rechter heeft alle gevraagde voorzieningen van de eiser geweigerd. De zaak is in het voordeel van Dagblad Suriname beslist. Advocaat Chandra Algoe verleende juridische bijstand aan Dagblad Suriname in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!