SWM verricht onprofessioneel werk te Commewijne

1SWM verricht onprofessioneel werk te Commewijne1
1SWM verricht onprofessioneel werk te Commewijne2Het lid van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) Hakiem Lalmahomed heeft zich onder andere flink gestoord over de werkwijze van het Surinaams Waterleiding Maatschappij (SWM), die werkzaamheden heeft verricht in het district Commewijne. Volgens de jeugdparlementariër zou het bedrijf zeer onprofessioneel te werk gaan. In hun werk het district te voorzien van water hebben medewerkers meters geplaatst, waarbij er nieuwe buizen geplaatst moesten worden. Deze buizen komen onder het wegdek te zitten. Het wordt opengebroken en de buis wordt dan geplaatst. Nadat deze is geplaatst moet dit weer netjes afgesloten worden en daar begint volgens de jeugdparlementariër het probleem. De weg is zodanig ‘gedicht’ dat het niet lang zal duren voordat er op de plaats een groot gat te zien zal zijn wat wederom voor problemen zal zorgen in het verkeer. Volgens Lalmahomed is de verlichting op de weg heel vaag, waardoor rijden in de nachtelijke uren heel gevaarlijk kan worden in het bijzonder voor bromfietsers en fietsers.
Ook bestaat het vermoeden dat bij het dichten van het gat er geen professionele begeleiding was van medewerkers van Openbare Werken. De NJP’er vraagt zich vervolgens af als OW in dit geval niet erbij had kunnen zijn om de werkzaamheden te overzien. “Het lijkt misschien een minuscuul probleem, maar de werkzaamheden zijn op 3 verschillende locaties uitgevoerd waarvan 1 locatie, te weten de Weg naar Peperpot, het ergst is. Bewoners zouden voor verhaal zelf zijn gestapt naar het bestuurskantoor, maar de ambtenaren hebben hen gestuurd van SWM. Van daaruit is het niet bekend als de klacht wel is opgenomen en genoteerd. Ik wil de instanties in dit kader vragen om vooral professioneler te werk te gaan om grotere problemen te voorkomen”, aldus NJP’er Lalmahomed.
NK

error: Kopiëren mag niet!