Minister Algoe: “Op tijd uitbetalen Adron-personeel in handen van Financiën”

LVV-minister Soeresh Algoe
LVV-minister Soeresh Algoe
Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) heeft bevestigd tegenover Dagblad Suriname dat de salarissen van de medewerkers van het Anne van Dijk Rijstonderzoek Nickerie (Adron) dinsdag zijn gestort. Het personeel van het rijstonderzoekscentrum klaagt al enkele maanden steen en been over het steeds uitblijven van de bezoldigingen voor de geleverde diensten. Het is steeds passen en meten geblazen voor de ongeveer 60 huishoudens van Adron. Het uitblijven van de bezoldigingen voor de geleverde diensten in december 2017 dwong medewerkers van het instituut deze week wederom aandacht van autoriteiten te zoeken. De bewindsman voert aan dat aanvraag van de middelen bij zijn ministerie wordt ingediend, waarna autorisatie nodig is van zijn collegaminister van Financiën. Pas na dit traject kunnen de gelden gestort worden. De minister benadrukte dat LVV niet de bevoegdheid bezit om te garanderen dat de betaling van het Adron-personeel op tijd zal plaatsvinden, omdat deze bevoegdheid bij Financiën ligt.
Wat wel volgens hem vaststaat, is dat mensen op tijd uitbetaald moeten worden voor geleverde diensten. “Er zijn ook een paar problemen geweest. In bepaalde gevallen zoals van Adron was er een misverstand ontstaan, terwijl in een ander geval de stukken wel waren opgestuurd, maar de middelen niet waren overgemaakt”, aldus de minister. Maandelijks heeft Adron zo een SRD 220.000 nodig voor de salarissen van het personeel. Op jaarbasis is dat SRD 2,6 miljoen (USD 350.000). Van de ontvangen gelden over de rijstexport is dat een derde dat Adron op jaarbasis nodig heeft om de salarissen veilig te stellen.
FR

error: Kopiëren mag niet!