Examenwerk politierekruten vermoedelijk uitgelekt

1 Examenwerk politierekruten vermoedelijk uitgelektEen groep rekruten van het Korps Politie Suriname vermoedt dat hun examenwerk is uitgelekt. Er zijn collega’s die tienen en andere hoge cijfers hebben gehaald. Frappant in deze is dat de rekruten die het uitgelekt examenwerk hebben gehad, alles letterlijk hebben overgeschreven van het correctiemodel. Leerstof die tijdens de reguliere lessen niet is behandeld, hebben zij ook keurig overgeschreven, vertellen de rekruten die ontevreden zijn. Directielid Ruben Peiter van het Korps Politie Suriname bevestigt aan Dagblad Suriname zoiets te hebben gehoord en dat er een onderzoek gaande is.
“Wij hebben ons ingezet en de anderen hebben zonder ervoor te werken hoge cijfers gehaald. Het is niet eerlijk tegenover de hard studerende rekruten. Wij hopen dat er een ander examenwerk wordt opgesteld en het werk opnieuw wordt gemaakt. De leiding is hiervan op de hoogte, maar heeft tot nu toe geen acties ondernomen tegen dit incident. Het vermoeden bestaat dat één van de vrouwelijke rekruten een relatie onderhoud met een lid van de examencommissie. Vermoedelijk heeft die vrouwelijke rekruut het werk daarna verder verspreid onder haar vrienden”, aldus de ontevreden rekruten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!