Na Brazilianen stapt ook Bordo op bij Notch

3 Bordo“Ik ben helemaal klaar met voetbal”

Joel Martinus, meer bekend als Bordo, trekt zich terug als voorzitter van Notch. Dit heeft hij zelf laten weten aan Dagblad Suriname. Dit is niet de eerste keer dat Bordo zich terugtrekt als voorzitter van deze ploeg. Hij had eerder al bedankt in de voetballerij, maar keerde dit seizoen terug bij de tweede ploeg uit Moengo. En met grote verwachtingen en beloftes. Zo liet hij 6 Brazilianen, waaronder een trainer, vier veldspelers en een keeper, uit Brazilië halen. Ook Galgyto Taleo die een jaar geleden de overstap maakte naar Inter Moengotapoe, werd teruggehaald. Met het aantrekken van deze Brazilianen ging er veel geld gemoeid. Nu blijkt deze investering slechts voor korte duur te zijn geweest, want na 2,5 maanden vertrokken deze spelers alweer uit Suriname. De Brazilianen gingen in december vorig jaar met vakantie en keerden sindsdien niet meer terug. Zonder de Brazilianen ging het meteen afwaarts met Notch en ook het afgelopen weekeinde ging deze ploeg ten onder tegen de ploeg van Botopasi.
Bordo bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat de Brazilianen daadwerkelijk zijn vertrokken. Hij geeft aan dat het de bedoeling was dat deze spelers zouden terugkeren, echter hebben zij hem telefonisch op de hoogte gebracht om niet terug te keren. Bordo geeft aan dat de Brazilianen van menig zijn dat hun medespelers in Suriname niet de professionele houding hadden die er van hen verwacht werd. “De buitenlanders waren van mening, dat er te weinig getraind wordt (2 tot 3 keer per week) en dat de medespelers ook te laat kwamen opdagen tijdens de training en ook bij de wedstrijden. Zij kozen daarom ervoor om niet terug te keren, maar met ploegen in hun vaderland te onderhandelen voor hun verdere carrière. Bordo geeft verder aan het niet erg te vinden dat de Brazilianen ervoor hebben gekozen niet terug te keren, omdat hij ook zal opstappen als voorzitter van Notch. “Mi sref o stop bemoei ien a voetbal. A leysie djaso na officieel”.
Martinus geeft aan dat het geen zin heeft om zulke grote investeringen te plegen en er niets voor terug te zien. “Je strooit met zoveel geld, en toch krijg je aan het eind van de rit niets voor terug. Je hebt ook nog het probleem dat er spelers meedoen die die niet de juiste houding tonen om het gestelde doel te bereiken”. Het doel van Martinus was naar zijn zeggen niet om lokaal door te breken, maar om van Notch een van de beste ploegen van de regio te maken. Het was de bedoeling om in de tussentijdse transferperiode ook een vijftal Haïtianen aan de ploeg toe te voegen, maar dit gaat gewoon niet door,’ geeft hij aan. “Ik stop nu officieel met voetbal en steek er geen cent meer in. Niet eens voor een voetbalschoen hoeft men bij me aan te kloppen. Ik ben er helemaal klaar mee”.
Bordo vindt niet dat hij SV Notch door zich terug te trekken in de steek heeft gelaten. “Ik had ze van tevoren aangegeven dat indien zaken niet naar wens zouden verlopen, ik me zou terugtrekken. Ik ben niet val plan mijn tijd te verdoen en dat is ook precies waarom ik mij terugtrek.” Bordo gaf tot slot aan dat de ploeg op korte termijn wordt overgenomen door Leo Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!