Burleson wakkert dammen aan op Munder

Guno Burleson bezig een zet te doen op een van de borden van de 16 spelers die meegedaan hebben aan de simultaanseance (foto: Regilio Derby)
Guno Burleson bezig een zet te doen op een van de borden van de 16 spelers die meegedaan hebben aan de simultaanseance (foto: Regilio Derby)
MI Guno Burleson en Sportcafe Munder hebben de handen ineen geslagen om de damsport op Munder aan te wakkeren. Zaterdag was er een activiteit in de sportcafe, waarbij huis- en straatdammers uitgenodigd waren om mee te doen aan een simultaanseance tegen de internationale meester Burleson. De organisatie had zo’n 30 dammers verwacht, maar dat haalden ze niet. “We hebben met iets minder moeten doen, want 16 dammers kwamen opdagen. Maar wij hadden als doel gesteld dat we ook met de kleinste groep iets zouden doen”, zegt Burleson.
Hoewel Burleson alle 16 partijen heeft gewonnen in de simultaanseance, was winnen niet belangrijk bij hem. “De groep van 16 bestond uit personen die nooit aan wedstrijddammen hebben gedaan. De bedoeling was om mensen met het georganiseerd dammen kennis te laten maken en ze te interesseren om verder te gaan. En daarin zijn we heel succesvol geweest. We hebben een aantal talenten ontdekt, die het ver kunnen schoppen. Deze groep moet nu de dam technische aspecten bijgebracht worden. Wat ze nu nodig hebben, is training, training en nogmaals training”, geeft hij aan. Burleson wil met Sportcafe Munder van Ramesh “Baas Ram” Jagessar verder gaan kijken hoe deze groep bij elkaar te kunnen houden en verder te trainen. “Misschien kunnen we de groep opvangen middels een vereniging in het leven te roepen.” Naar gelang de groep bezig is, zullen er zeker nieuwe leden zich komen aanmelden.
Sportcafe Munder heeft dit toernooi volledig gesponsord. “Het kost veel geld om ook zo’n klein toernooi te organiseren”, zegt Burleson. Er waren ook geldprijzen voor de besten van de groep. Ook de jongste deelnemer, 6 jaar, kreeg een prijs. “Als er anderen zijn die zo’n initiatief willen nemen, ondersteun ik graag’, zegt de meervoudig landskampioen en tweevoudig Panam damkampioen Burleson.

error: Kopiëren mag niet!