Gebrek aan brandstof SNL-bussen voor avondscholieren Saramacca

Jongeren van het district Saramacca die de diverse avondscholen in Paramaribo bezoeken, zijn nu al 2 weken verstoken van onderwijs. Het betreft onder andere de avondopleidingen mulo en havo. Dit bevestigt het DNA-lid Riad Nurmohamed (VHP) tegenover Dagblad Suriname. De aanleiding voor deze toestanden is een gebrek aan brandstof voor de dienstverleners van het Surinaams Nationaal Leger (SNL), die al geruime tijd ingezet worden om de schooljeugd te vervoeren. Het assembleelid kan zich niet indenken dat de autoriteiten achteloos omgaan met één van de essentiële factoren in het land, namelijk onderwijs.
Volgens Nurmohamed is deze kwestie reeds onder de aandacht gebracht van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) welke meedeelde dat de diensten van de SNL-bussen voor de avondstudenten al lang beëindigd is. “Hun vervoer wordt al jaren geregeld door middel van die SNL-bussen. Het is een kwalijke zaak dat de jongeren al 2 weken geen onderwijs kunnen volgen; ze kunnen niet eens examen maken”, accentueert de volksvertegenwoordiger. Alhoewel dit een ernstige zaak is, krijgt hij het gevoel dat anderen zich niets van aantrekken dat de SNL-bussen momenteel niet rijden. “Het is de verplichting van de regering om schoolvervoer en onderwijs te garanderen.” Indien nodig, moet er dringend naar andere alternatieven gekeken worden, zoals het inzetten van de particuliere of openbare bussen in plaats van de jongeren aan hun lot over te laten. “De jongeren moeten dan wel een studententarief krijgen.” Nurmohamed vreest dat de ontstane situatie kan resulteren in het afhaken van studenten. Hij beveelt hen daarom aan om massaal op te komen voor hun belangen. Hij drukt de desbetreffende ministeries, in deze de ministeries van Financiën, Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en Minowc, op het hart om spoedig in te grijpen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!