Gelukkige ouders van drieling blij met bijdrage organisaties

Frontfoto1Op 19 december werd in het ‘s Lands Hospitaal een drieling geboren met als trotse ouders Isabel Majokko en Kenneth Ajaiso. Het gaat in deze om 2 meisjes en 1 jongen. Als eerst werd een meisje geboren, dat de naam Moana heeft gekregen. Zij heeft een gewicht van 1460 gram. Zij werd gevolgd door haar broer Morano, die een gewicht draagt van 1490 gram en Johanna met een gewicht van 1550 gram. De kinderen kwamen middels een keizersnee ter wereld, uitgevoerd door gynaecoloog Olivier Ramkhelawan. Dit is niet de eerste meerling van het gezin. De ouders hebben al een tweeling gehad die nu 6 jaar oud zijn. Verder hebben zij ook nog twee kinderen van 13 en 12 jaar. De ouders hebben aangegeven heel blij te zijn met de aandacht en de donaties die aan hen zijn geschonken. Niet alleen komen de ouders in aanmerking voor de financiële bijdrage en sociale steun van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), maar zij mochten gisteren ook gelijk donaties ontvangen van onder andere de Stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname (VPAS) en Subisco. Subisco heeft voor 3 maanden de ouders toegezegd Soft Love Comfort wegwerpluiers (new born diapers), Soft Love Comfort wipes en een Zwitsal gift box te doneren.
Patricia Etnel, lid van Stichting VPAS, stelt het een mooie gelegenheid te vinden om dit moment samen met de ouders te mogen delen. “Het is mooi te zien hoe mama en papa samen staan en kijken naar de 3 pasgeboren baby’s, die zo dadelijk een maand oud zullen zijn. Het doet je goed en het is alleen een zegen. Kinderen zijn ondanks kleine ongemakken een zegen waarvan we het product zien wanneer zij de volwassenheid hebben bereikt”, zegt Etnel. De stichting heeft tevens ook een financiële donatie mogen overhandigen aan de ouders, te weten SRD 200 per kind, omdat de stichting daarmee een gebaar wil doen dat het belangrijk is ouders die ondersteuning te geven bij het vormen en opvoeden van hun kinderen.
De stichting heeft vanaf haar oprichting door de huidige voorzitter Ruth Wijdenbosch zich gecommitteerd hulp te bieden aan gezinnen met meerlingen veelal middels donaties. Vanaf haar zittingsperiode heeft Wijdenbosch zich beijverd om de zorg van drielingen op zich te nemen. “Mede dankzij haar inzet ook tijdens regering Venetiaan was het mogelijk dat meerlingen via Sozavo begeleiding kregen. Zo konden ouders een geldbedrag ontvangen. Vandaar dat 1 van de belangrijkste targets is om drielingen die zorg te blijven bieden. Alleen wanneer we kijken wat regering Bouterse van deze zorg heeft gemaakt, dan is het triest. Tot nu toe zijn er ouders met drielingen die wachten op afspraken die de regering moet nakomen”, stelt de parlementariër. Ouders van een drieling krijgen voor 5 jaar lang SRD 3.750 per maand. Volgens Etnel was dit bedrag in de tijd van regering Venetiaan goed maar, wanneer we kijken in 2018 is dit bedrag eigenlijk binnen ‘no time’ op. “Natuurlijk is het ook belangrijk te kijken wat we nog extra kunnen doen voor deze ouders met meerlingen, maar dat is een beleid des regering. Maar als je een regering hebt die het gezin niet als prioriteit stelt, zoals wij zien bij deze regering, hoef je niet veel te verwachten”, aldus Etnel.
N.K.

error: Kopiëren mag niet!