Bond KBS vraagt naar vaste Juspol-minister

Clifton Pahalwankhan, voorzitter bij de bond van het Korps Brandweer Suriname (KBS), noemt het KBS het tweede huis van de brandweerlieden. Op de jaarafsluitingsbijeenkomst vroeg hij de organisatie om dit uitgangspunt te koesteren en goed te onderhouden. Dit zal alleen lukken als er eenheid wordt gevormd binnen de organisatie, de saamhorigheid wordt vergroot, een goede communicatie eropna wordt gehouden en loyaliteit als basis dient naar de organisatie toe.
De communicatielijnen tussen de leiding van zowel het KBS als het ministerie van Justitie en Politie ziet de bondsvoorzitter ook graag van beide kanten open blijven. Er zijn echter nog grote achterstanden in belangenbehartiging van de leden, die ingelopen moeten worden. Pahalwankhan noemt hierbij de uitrusting, rechtspositionele aangelegenheden, organisatiestructuur, capaciteitsversterking en ook het wensenpakket.
Van het ministerie van Justitie en Politie werd door de bondsvoorzitter aandacht gevraagd voor het indienen en behandelen van het wensenpakket van de bond dat op een alv reeds is bekrachtigd en goedgekeurd. Het pakket kan al geruime tijd nog niet aangeboden worden ter indiening. “Wij vragen wederom namens de leden bijzonder aandacht hiervoor”, zei Pahalwankhan. Dit wensenpakket is naar zijn oordeel van eminent belang voor de totale organisatie, daar zij een significante achterstand heeft in te lopen bij het te bevorderen personeel.
Pahalwankhan weet dat de huidige minister het KBS een warm hart toedraagt. Echter benadrukt de bondsvoorzitter dat bezuinigingen bij het KBS de grens van het toelaatbare niet mogen overschrijden. Daar het ministerie nog steeds geen vaste minister heeft, maakte Pahalwankhan gebruik van de gelegenheid om ook hier dringend aandacht voor te vragen. “Met de minister is er een constructieve samenwerking die ruimte biedt tot verdere diepgang. Echter doen wij een beroep op de regering om een definitieve minister aan te stellen”, zei de bondsvoorman.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!