Geen geld voor feestelijke jaarafsluiting universiteit

Geen geld voor feestelijke jaarafsluiting universiteit1Door de verergerde financiële positie van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) zal dit jaar geen afsluitingsfeest worden georganiseerd. Dit deelde Jack Menke, voorzitter van het universiteitsbestuur, in een brief op 12 december mee aan alle personeelsleden. In de brief voert het bestuur aan dat de universiteit het gehele jaar door te maken heeft gehad met een ernstig begrotingstekort als gevolg van de subsidietekorten van de overheid. In de regel wordt meer dan 90% van de subsidie uitgegeven aan personeelslasten, waardoor andere tekorten ontstaan. De verergerde financiële situatie genoodzaakt de Adekus om deze feestmaand de broekriem nog strakker aan te halen. Personeelsleden mogen wel op 22 december de werkplek, indien de situatie het toelaat, om 12.00 uur verlaten. Menke benadrukt in de brief dat personeelsleden decentraal tot 22 december op eigen kosten een kerst- of eindjaarsviering mogen organiseren. Er moeten dan wel geen bonnen in dit kader naar het bestuur of bureau van de universiteit worden gestuurd. De campus is in de laatste week van december gesloten. De werkzaamheden van personeelsleden vangen weer op 3 januari 2018 aan.
FR

error: Kopiëren mag niet!