DSB claimt sterke liquiditeitspositie: Eerste halfjaar 2017 laat winst van SRD 16,3 miljoen zien

2DSB claimt sterke liquiditeitspositieHet verbeteringstraject dat bij De Surinaamsche Bank (DSB) is ingezet, werpt vruchten af. Over het eerste halfjaar van 2017 heeft DSB een winst geboekt van SRD 16,3 miljoen voor belasting. De door de accountant al beoordeelde cijfers zullen binnenkort worden opgenomen in het halfjaarverslag 2017. Verbetering van de rentemarge en kostenbeheersing hebben aanmerkelijk bijgedragen aan dit resultaat. Tevens zijn de beheersmaatregelen van de kredietportefeuille aangescherpt. De liquiditeitspositie blijft sterk en de bank kan te allen tijde aan haar verplichtingen voldoen. Van faillissement is er volstrekt geen sprake en zoals de gemeenschap heeft mogen ervaren, is er op geen enkel moment een beperking bij opnames overwogen. Dat is ook nu niet het geval. Met het resultaat verbetert ook de solvabiliteitsratio. De DSB komt zeer spoedig uit met wat uitgebreidere statistieken over de resultaten over het eerste halfjaar van 2017. Het management van DSB geeft de gemeenschap de verzekering dat heel zorgvuldig wordt omgesprongen met de belangen van cliënten en dat zij in nauw overleg is met de Centrale Bank van Suriname. De bank gaat voort in haar herstelplan en met haar dienstverlening aan de gemeenschap. Op 6 oktober 2017 heeft de bank het meest innovatieve internet banking systeem van Suriname succesvol geïntroduceerd. Hiermee was het mogelijk een mobile banking app aan te bieden, die voldoet aan de hoogste internationale standaarden. De markt kan in de toekomst meer van deze innovatieve diensten tegemoet zien, die het bankieren bij DSB gemakkelijk maken en de klanttevredenheid verder verhogen. De verbetering van het eerste halfjaar 2017 heeft zich ook in de tweede helft van het jaar voortgezet en hiermee heeft DSB een goed fundament gelegd voor de toekomst.

error: Kopiëren mag niet!