Stichting 1 voor 12 helpt begrafenis familie Jogi bekostigen

1Stichting 1 voor 121
1Stichting 1 voor 122De Stichting 1 voor 12 heeft na een bezoek gebracht te hebben aan de familie Jogi wonende te Kabendadorp, besloten om de begrafenis van hun 15-jarige zoon, Terry, te helpen bekostigen. De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale, heeft reeds een financiële bijdrage en een voedselpakket aan de familie overhandigd. Terry kwam op dinsdag 7 november op tragische wijze om het leven bij een verkeersongeval te Kabendadorp. De familie Jogi heeft ruim twee jaren geleden reeds een dochter verloren, die plotseling ziek werd.
De familie beschikt niet over directe inkomsten, aangezien de vader geen vaste baan heeft. Hij probeert met zijn gezin rond te komen door kleine jobs te doen. Tot op heden heeft hij enkel steun van de stichting en enkele familieleden ontvangen. De vader, Rigij Jogi, wil zijn zoon een waardige begrafenis geven. “Ik wil mijn zoon begraven, maar financieel heb ik het een beetje moeilijk”, vertelt hij aan 1 voor 12. Aangezien de stichting zwakkeren in de samenleving een helpende probeert te bieden, wil zij ook aan deze familie die een dubbele verdriet moet verwerken, bijstaan in deze moeilijke periode.
De vader vertelt dat zowel hij als zijn vrouw het moeilijk heeft. Het overlijden van hun enige zoon, kort na het overlijden van hun dochter, maakt de pijn alleen maar ondragelijker. De ouders die nu maar twee dochters hebben (9 en 13 jaar), zagen hun zoon dinsdag middag voor het laatst, voordat hij met medeweten van zijn ouders vertrok met een oom. “Ik kom straks”, waren zijn laatste woorden aan zijn vader.
De kosten voor de begrafenis zijn beraamd op SRD 10.000. Aangezien de stichting niet beschikt over zoveel financiële middelen, doet ze hierbij een beroep op de samenleving om ondersteuning te bieden aan deze familie, die nu een zware periode meemaakt. Een ieder die een bijdrage wil leveren voor de begrafenis kan contact opnemen met de stichting.

error: Kopiëren mag niet!