‘Sancties treffen tegen overheid’

De politicus Asiskumar Gajadien heeft, als panellid tijdens een thema -bijeenkomst bij de Kenniskring over de Wet op de Jaarrekening, de lange weg beschreven die heeft geleid tot de aanname van de wet in De Nationale Assemblee. Politieke implicaties waren daar mede de oorzaak van. De wet is volgens Gajadien nodig om Suriname in betere banen te kunnen leiden. Hij had het over het wetgevend college dat wetten slaat die door de samenleving moeten worden nageleefd. Over de naleving van de Wet op de Jaarrekening door de samenleving maakt hij zich niet zo zeer zorgen. Hij vreest voor de naleving van overheidszijde.
Ook sancties treffen tegen de overheid
De jaarrekeningen van de overheid, in DNA ‘sloten’ genoemd. kunnen maar niet geproduceerd en gepresenteerd worden waardoor het boekjaar niet kan worden afgesloten. “Het is een zorgpunt, het wordt tijd dat de overheid ook gedwongen wordt om verantwoording af te leggen. Wij willen niet alleen transparantie van ondernemingen en bedrijven en dreigen met strafmaatregelen, als zij hun boeken niet in orde hebben. De overhoud zal zich ook moeten houden aan de Wet op de Jaarrekening, er zouden ook sancties voor de overheid moeten gelden.”
HD

error: Kopiëren mag niet!