Advocaat familie Van Engel onttrekt zich uit zaak

Dagblad Suriname heeft onder andere kennis genomen van een brief, ontvangen door verkavelingsbedrijf Kensenhuis NV, waarin de advocaat van de familie Van Engel in de zaak Kwatta aangeeft zich terug te trekken als procesgemachtigde van Ruben en Claudia van Engel. In de brief staat dat advocaat Rosita Zweevel meedeelt dat de gemelde zaak wordt ingetrokken door Ruben Harold van Engel en anderen contra Projectontwikkelings- en Bouwbedrijf Kensenhuis N.V, vanwege het feit er uit nader onderzoek is gebleken dat Ruben en Claudia van Engel en de 31 andere personen, geen erfgenamen zijn van George Jacobus van Engel. George Jacobus van Engel is degene die volgens het hypothecair uittreksel één van de erfgenamen van de 250 ha grond is en kunnen Ruben en Claudia van Engel en de 31 andere personen derhalve dan ook niet langer optreden als zijnde erfgenamen van George Jacobus van Engel. Deze brief werd vervolgens gestuurd naar de rechter en de advocaat van Kensenhuis NV.
Het bedrijf dat in de afgelopen periode veel door het slijk werd gehaald vanwege beschuldigingen van fraude stelt nu de vraag hoe het mogelijk is dat deze personen allemaal overheidsdocumenten hebben verkregen van Glis, CBB, en dat notarissen er ook aan mee hebben geholpen de stukken te laten inschrijven bij het Glis en zelfs de rechtbank om de tuin hebben kunnen leiden voor het aanvragen van scheiding en deling om de zaken uit de boedel te halen. “Kortom heel veel vragen, maar het belangrijkste is hier al gezegd en bewezen. Gelukkig heeft het bedrijf in het verleden al beslag kunnen leggen op de grond. Onze zaak is nu alleen maar sterker geworden om de grond voor zowel het bedrijf en haar klanten te laten executeren”, aldus Robin Kensenhuis, directeur van het bedrijf.
Al geruime tijd is er ophef rond het verkavelingsproject Kwatta. Kensenhuis had bij het eerste sein van problemen aangegeven dat zijn bedrijf gemachtigd is door de desbetreffende familie en dat het bewuste stuk grond te Kwatta aan hem is verkocht. Een benadeelde (die reeds betaald had voor een perceel) gaf in dit kader aan dat zij van de familie zou hebben vernomen dat zij geen zaken doen met Kensenhuis. Nadat bekendgemaakt werd dat meer dan 100 personen opgelicht zouden zijn door het bedrijf en dat er aangifte tegen hem is gedaan, zag de ondernemer zich genoodzaakt deze zaak via de rechter aan te vechten. De rechter had beide partijen opgedragen een taxatierapport op te maken van de huidige waarde van het terrein. Tegelijk was gesteld dat de familie Van Engel, indien zij alles terug willen draaien, alle kosten gemaakt door het bedrijf terug moeten betalen. Na deze nieuwe ontwikkeling is het niet bekend hoe de zaak verder zal verlopen.

error: Kopiëren mag niet!