Skimmer veroordeeld tot 2 jaar en 5 maanden cel

De verdachte Persaud Mahadeo werd woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en 5 maanden onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Met dit vonnis kwam de verdachte in vrijheid. Hij wordt verdacht van het plegen van gekwalificeerde diefstal en verduistering. Hij is een zogenaamde “skimmer”. De verdachte plaatste een skim-apparaat aan de voorkant van een pinautomaat, alwaar de pinpas in de machine wordt gestopt. Deze zorgde ervoor dat de gegevens van de pinpas werden gescand. Daarnaast werd ook een liniaalvormig voorwerp met een kleine camera aan de bovenkant van de geldautomaat bevestigd. Deze constructie zorgde ervoor dat de pincodes van de ATM-gebruikers werden opgenomen. Mahadeo plaatste de apparatuur en moest ze binnen enkele uren weer gaan halen, omdat de skimming apparatuur op batterijen opereerde. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was bij de pinautomaat van de DSB bank en werd staande gehouden. In deze zaak had het Openbaar Ministerie 2 jaar en 6 maanden celstraf geëist. Met dit strafvoorstel zou de verdachte in feite nog een maand in detentie moeten zitten. De rechter legde hem een straf op welke hij reeds in voorarrest had doorgebracht. Mahadeo mocht na een periode van 2 jaar en 5 maanden in het gevang te hebben doorgebracht nu wel naar huis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!