Regering leidt BBGO weerom de tuin

Tot veler ontgoocheling is de regering toch weer bezig, de gepensioneerde ambtenaren, (n.b. door wederom de BBGO om de tuin te leiden via allerlei oneigenlijke, onnodige en tijdrovende bureaucratische omwegen), een loer te draaien, en hoogstwaarschijnlijk, straks middels “onderhandelingen” grof te benadelen c.q. te beroven.
Het enige verschil is, dat ditmaal de hoofddader van deze onsmakelijke grap een waarnemende status heeft! De vorige keer, was de hoofddader nog niet ziek, maar maakte hij misbruik van de ziekte van bepaalde bestuursleden van de BBGO. Het foefje is: het steeds maar doen alsof je neus bloedt, bij herhaling vragen naar de bekende weg en je gedragen als een vreemde in Paramaribo. Het vermoeden bestaat, dat vele kabinetten, bestuurskundigen, politici, adviseurs en manipulators, dit beleid hebben uitgedacht. Het is toen (in 2014) succesvol toegepast, dus zal het nu ook wel lukken!
De autoriteiten vertrappen (doel) -bewust en bij hun volle verstand de verworven rechten, afspraken, conventies en wettelijke regelingen, om daarna met een gladgestreken gezicht te eisen van de benadeelden / slachtoffers, om e. e. a. op papier te zetten en nader te omschrijven (de eeuwige dooddoener), om daarna de zoveelste commissie te benoemen, om de pijnpunten te bespreken en rapporten / adviezen uit te brengen aan diegenen, die de feiten willens en wetens meedogenloos zelf, of collectief hebben begaan! Tijdwinst en eventueel financieel voordeel voor de regering is het kennelijke doel, terwijl het effect is verdere verarming van de doelgroep, miskenning van rechten, en zelfs beroving van rechtmatige, door strijd verworven aanspraken.
Het is overduidelijk, dat deze haast belachelijke, maar meer nog uiterst verwerpelijke wijze van bejegening van de al dan niet gepensioneerde werkers in het land ook wederom wordt toegepast om de tot actie geprikkelde vakbonden en organisaties de pas af te snijden en de tientallen- duizenden rechthebbenden verder te frustreren en te bestelen!
Ter herinnering, c.q. herhaling: het eerder door mij aangehaald “ingezonden stuk”.
PS: Mijn verontschuldigingen voor het in herhaling treden, maar de regering is begonnen!
Het moet toch één keer gezegd zijn:
De gepensioneerde Ambtenaren zijn doodgewoon belogen, bedrogen, belazerd en feitelijk beroofd! De BBGO is door het zgn. “onderhandelingsteam” ernstig gemanipuleerd en platgewalst, alle mooie verhaaltjes ten spijt.
De (overigens voor de hand liggende) “beslissing” werd uitgesteld tot na de herverkiezing van Voorzitter Deekman. Hem werd nl. tijdens de mensonterende, doch noodgedwongen straatacties, de bekende “worst” van “correctie en herstel” steeds voorgehouden, dus moest hij als voorzitter aanblijven om e.e.a. te kunnen “realiseren”. Nu kon men de bejaarde, vermoeide en gedesillusioneerde man en zijn bestuur “full force” mangelen en bewerken, kennelijk onder voorwaarde dat zij beloofden de beroofde gepensioneerden koest te zullen houden!
Inmiddels is bekend geworden, dat enkele bestuursleden van de BBGO in niet al te beste conditie verkeerden tijdens de verfoeilijke “onderhandelingen”, en er werd op schaamteloze wijze misbruik gemaakt van die situatie!
Feit is, dat na jarenlange strijd van de BBGO, door de Regering de “waarde – danwel welvaartsvastheid” van de ambtenarenpensioenen, werd vastgelegd en gegarandeerd in een Staatsbesluit (1). Dit hield in, dat de pensioenen steeds zouden meegroeien met hetzelfde percentage als de overeengekomen verhogingen voor de actief- dienende ambtenaren! Vanaf dat moment was dit dus een “verworven recht”!
Op grond van onverdedigbare argumenten, besloot de “Regering” plotseling bij Staatsbesluit 2 om Staatsbesluit 1 in te trekken, nota bene met “TWK” tot 01 Januari 2012. De 10% verhoging van de pensioenen van ex- ambtenaren werd ineens een “zeepbel” en spatte uiteen!
Na opnieuw bittere strijd van de oudgedienden, zag de Regering het onbehoorlijke en asociale van deze maatregel in, en werd de intrekking wederom bij Staatsbesluit (juni 2014), ongedaan gemaakt met terugwerkende kracht, dus in ieder geval tot aan de dag van de afkondiging van Staatsbesluit 2 (Dec. 2012). Dit zou op z’n minst hebben moeten betekenen: 18 mnd. ”TWK”!
Nog mooier, een consequente en eerlijke toepassing had zelfs moeten resulteren in “TWK” , over een periode van 30 maanden. De verhoging voor de actieve ambtenaren werkte immers terug tot 01 januari 2012!
Plotseling moest er over de “TWK” onderhandeld worden; een ongekend lage streek, een zichzelf respecterende Regering onwaardig, en uiterst respectloos t.o.v. de ex-ambtenaren!
Het is immers overduidelijk en logisch, dat hier feitelijk geen onderhandeling voor nodig was! De “onderhandelingscommissie” bleek echter pas “na moeizame en harde onderhandelingen” bereid, om slechts vier maanden “TWK” uit te betalen, overigens op zeer beledigende wijze in twee termijnen , met een interval van 3 maanden; ronduit schandalig!
De gepensioneerden, die zich maandenlang hadden bedwongen, en rekenden op die “kleine njang”, om wat extra uitgaven te kunnen doen, zoals bijv. de overhaaste en gedwongen aanschaf van een digitale tv, keken lelijk op hun neus!
Toch wordt dit povere “resultaat”, als een zowat “goddelijke weldaad” zijdens de Regering gepresenteerd, en zwijgen alle hypocriete “ gelegenheids – pleitbezorgers”, zoals Assembleeleden (oppositie en coalitie), vakbondsleiders, politieke- en maatschappelijke organisaties, ngo’s, politici en maatschappij -critici, en zelfs de pers, over dit grove “volksbedrog”!
N.B.: Argumenten als “ er is geen geld” en “ vrees voor het “inflatiespook” worden dagelijks weerlegd door beleidsmakers zelf, aangezien er voor de vele buitensporige en vaak ondoelmatige, c.q. comptabel niet te verantwoorden uitgaven van de Regering er steeds weer, wel voldoende middelen blijken te zijn!
Namens vele lotgenoten van de BBGO

error: Kopiëren mag niet!