Acties bond Celos opgeschort

Sunil Soekhnandan van de Celos Werknemersorganisatie (CWO) stelt tegenover Dagblad Suriname dat er een persstilte wordt ingelast door zowel de directie als de bond bij het Celos. Partijen zijn afgelopen vrijdag door de Bemiddelingsraad (BR) voor geheel Suriname opgeroepen. Het voorlopig resultaat is dat partijen wederom aan tafel moeten gaan. De BR is nog niet uitgekomen met een definitief advies. Partijen zijn gisteren echter al om de tafel geweest. Er zijn inmiddels al besluiten genomen, maar die worden nog binnen kamer gehouden.
De bond had in een eerder stadium de samenwerking met de huidige directie van Celos verbroken. Het blijkt dat er door tussenkomst van de raad wel een andere houding is aangenomen. De acties van de werknemers zijn opgeschort. Alle werknemers melden zich normaal aan het werk aan. Ook de voorgenomen maatregelen van de directie waar de actie om gehouden werd, zijn voorlopig aangehouden. Er is door de vakbond geconstateerd dat de afgelopen dagen het bestuur van de CWO en de medewerkers van het Celos geconfronteerd worden met handelingen en voorgenomen maatregelen, of juist het nalaten daarvan, die uitlokken tot arbeidsonrust.
De uitvoering van het gemengde seminar Celos/CWO blijft ondertussen vanwege allerlei vertragingstechnieken vanuit de directie van het Celos nog steeds uit. De directie wilde ertoe overgaan om een scanidentificatiesysteem in te voeren, zonder de werknemersvertegenwoordiging daarbij adequaat te betrekken. Opmerkingen door de bond hierover werden door haar afgedaan als niet relevant, terwijl één van de voorschriften in dit geval vereist dat introductie in overleg met de werknemersorganisatie moet geschieden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!