Wat te doen als u uw levenskwaliteit wil verbeteren

1 Locomotorius
1 LOCOMOTORIUS RUBRIEK 2Gezondheidsschade is iets dat we allemaal zo ver mogelijk buiten de deur willen houden. Er is niemand en dan ook niemand op deze aardbol die op lichamelijke en/of geestelijke klachten zit te wachten. Maar wist u dat slechts 20 % van die gezondheidsschadeschade wordt veroorzaakt door dingen, waarvan we allemaal weten dat ze ongezondheid zijn. Zaken zoals overdreven roken, overdreven alcoholconsumptie enz. 80% van alle gezondheidsproblemen veroorzaken we zonder het te beseffen. Dat kan gebeuren door een gebrek aan verzorging. We horen sommigen al roepen: “maar ik heb nooit iets ongezonds gedaan”. We beseffen het niet. Iemand gaat naar de dokter. “Ik begrijp het niet dokter, ik heb heel mijn hele leven nog nooit een sigaret gerookt, nog nooit sterke drank gedronken. Ik heb nooit iets ongezonds gedaan. Hoe kan dit nou?”
We hoeven onze gezondheid niet bewust te schaden. Er niet voor zorgen is genoeg. En we beseffen het niet eens, want we hebben nooit geleerd hoe we ervoor moeten zorgen. We merken het niet eens. Begrijpt u wat we bedoelen? Oke, maar wat dan te doen? Als u uw levenskwaliteit wil verbeteren, doe dan minstens deze drie dingen. ..
Ten eerste: drink water. Water! Volgens de medische literatuur heeft de mens anderhalve keer het absolute minimum nodig om niet uit te drogen en geen schade te ondervinden. In de praktijk is dat 450 ml per 10 kilo lichaamsgewicht. Als we niet minimaal deze hoeveelheid drinken (het absolute minimum); dan blijven er in ons lichaam gif- en afvalstoffen zitten omdat ons lichaam dat niet weg kan weg wassen. En dan veroudert ons lichaam sneller. Dat is de belangrijkste oorzaak van versnelde veroudering. Denkt u hier maar eens over na. Tante Selma viert een bigi-yari en organiseert een grote dansi met alles erop en eraan. Na afloop van het feest wordt de zaal door iemand schoon gemaakt. Met één emmer. Na een tijdje wordt dat water vuil en smeert men alleen maar vuil water rond. Of niet? Na een tijdje moet dat water ververst worden. Zo is dat ook met ons lichaam. Als we het water niet verversen, wordt het vuil. En dat leidt tot snelle veroudering. Maar dan moet het water wel schoon en veilig zijn. Vrij van zware metalen en bacteriën. Onlangs heeft Adek studente Sunaina Sital voor haar afstudeerthesis, onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het drinkwater. De resultaten waren niet bepaald van dien aard om in een jubelstemming te geraken. We hopen dat de overheid die maatregelen zal treffen om veilig drinkwater voor de burgers te garanderen. Want we denken niet dat er hier sprake is van stemmingmakerij. Kookt u in ieder geval het water alvorens het te gebruiken.
Goed, dan gaan we naar punt twee. Vitamine C. Het menselijk lichaam is als een tuin, die voedingsstoffen nodig heeft. En er ontbreekt van alles, zoals het nu is. Maar wat het meest van al ontbreekt en wat op lange termijn heel veel kan helpen om de levenskwaliteit te verbeteren, is vitamine C. Neem dagelijks 2000-3000 mg vitamine C. 2-3 gram dus.
Ten derde: zorg voor voldoende beweging. Dat maakt u fysiek sterker, bevordert uw doorbloeding en vermindert stress.
Samenvattend: Drink genoeg water! 450 ml per 10 kg. Neem minimaal 2-3 gram vitamine C en beweeg wekelijks twee en een half uur matig intensief. Als u deze drie dingen doet, zal uw levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren. Constipatie verdwijnt, rimpels worden glad, u heeft meer energie, u slaapt beter. Menstruatieklachten verdwijnen, hoofdpijn vermindert, enzovoort. Een aanzienlijke verbetering. Verzorg uw lichaam goed. Zie het als uw grootste investering.

LOCOMOTORIUS, sportmedisch trainingscentrum
Wekelijkse rubriek m.b.t. vitaal ouder worden
Adres: Mr. H.J. Heylidystraat nr. 4 te Zorg en Hoop
Tel.: 8502091 / 400452
Website: www.fysiotherapiefitnesssuriname.com
E-mail: [email protected]
John Kiesel en Ricardo Bhola

error: Kopiëren mag niet!