Politie Jarikaba rolt bende bananendieven op

Politie Jarikaba rolt bende  bananendieven opDe politie van Jarikaba heeft op donderdag 2 november nog een verdachte, L.S., ingerekend die hoort bij de bende van de bananendieven. De politie van Jarikaba had eerder, en wel donderdag 23 oktober, een melding gehad dat enkele personen op een perceel aan de Noemaweg, de straat van het nieuw opgezette crematieoord, bezig waren bananen van een ander te oogsten. De politie trok erop uit, maar bij aankomst op de aangegeven locatie waren de daders al met de buit weggereden. Gelukkig dat een getuige de kenmerken van het voertuig had opgenomen. Het ging in deze om een blauwgelakte 2 ton pick-up. De sterke arm zette gelijk een onderzoek op touw en het gelukte de politie om de bestuurder van de pick-up aan te houden. Hij had op dat moment 19 trossen bananen in de pick-up. Hij kon de herkomst niet nader verklaren. De politie is de volgende morgen weer ter plaatse geweest en trof op 2 percelen bananen aan.
Bij de eerste eigenaar hadden de verdachten 37 trossen bananen geoogst en op de berm langs de weg geplaatst. Naast dit perceel hadden de verdachten 20 trossen geoogst. Daarvan hebben de verdachten 19 trossen meegenomen. De pick-upbestuurder verklaarde dat hij in opdracht van 2 personen de bananen alleen maar moest vervoeren. Beide eigenaren hebben aangifte ter zake diefstal van bananen gedaan. Op donderdag 30 oktober, een week na de diefstal, werd R.B. aangehouden. Hij had de bestuurder van de pick-up benaderd om een rit te rijden. De 29-jarige verdachte L.S. is het brein achter deze diefstal.
Hij gaat vaker podosiri plukken en wist dat de eigenaren van beide percelen niet op het adres woonachtig zijn. L.S. beraamde toen een plan samen met R.B. Deze laatste heeft toen zijn vriend, de bestuurder van de pick-up, benaderd. Zij hebben op die bewuste avond de bananen geoogst. Toen zij tijdens het oogsten autolichten zagen, namen L.S. en R.B. de benen. De bestuurder had geen andere keus en is toen met zijn pick-up weggereden. Na de aanhouding van de bestuurder zijn nu de overige 2 comparanten ook aangehouden. Zodoende heeft de politie deze bende opgerold en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!