Verlate uitbetaling personeel universiteit behoort tot het verleden

De Anton de Kom Universiteit van Suriname is de afgelopen maanden negatief in beeld geweest. Dit had vooral te maken met de acties van het personeel van de organisatie, als gevolg van verlate ontvangsten van lonen en salarissen. De universiteit tracht middels verschillende activiteiten, die te maken hebben met haar pre-jubileumjaar, haar imago bij het publiek wederom op te knappen.
Op een persconferentie, gisteren in het Institute Graduate Studies and Reasearch gebouw(IGSR), werd medegedeeld dat er voor een Kennisbeurs die gehouden wordt van 10 tot en met 12 november, een bedrag van ruim 250.000 is begroot. Door de pers werd vervolgens gevraagd hoe deze uitgave precies rijmt met de laatste vertraagde uitbetalingen.
Erik Jagdew, waarnemend algemeen directeur van het Bureau van de Universiteit, ging als eerste hierop in. “De salarissen moeten sowieso betaald worden, maar naast de reguliere betalingen, gaan de academische activiteiten door. In dat kader hebben wij besloten om de Kennisbeurs te organiseren. Omdat wij niet altijd beschikken over genoeg geld, hebben wij enkele sponsoren erbij gehaald’, zei Jagdew.
Jack Menke, voorzitter van het hoofdbestuur van de universiteit, voegde eraan toe dat het laat uitbetalen van het personeel veel eerder te maken heeft met de manier waarop subsidies worden overgemaakt. Het heeft volgens Menke nog steeds te maken met de processen die moeten worden belopen om de salarissen uiteindelijk op de rekeningen van het personeel te krijgen. “Hier is alles altijd weken vooraf in orde. Er is nu een buffer gemaakt waardoor wij niet meer op de ingewikkelde manier naar allerlei banken gaan. Dat hebben wij nu via een ander proces tot het verleden laten behoren”, stelt Menke.
Jagdew vervolgde met de stelling dat de universiteit de salarissen nooit laat heeft gestort. “De storting geschiedt op zijn laatst op de laatste dag van de maand. Eigenlijk zijn wij op tijd. Alleen de verwerking duurt enkele dagen, waardoor sommige mensen laat over hun geld kunnen beschikken”, aldus Jagdew. Emanuel Scheek, vertegenwoordiger van de studenten in het bestuur, pleegde aan het eind een correctie door aan te geven dat het wel een keer is voorgekomen dat het geld laat is overgemaakt.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!