Miscommunicatie stopzetting brandstof bij KPS

De waarnemend korpschef Antonio Chin had afgelopen weekend een bericht doen uitgaan naar alle KPS-leden dat alleen bij hoge noodzaak uitgereden moest worden. Zulks om te voorkomen dat dienstvoertuigen van het KPS op een bepaald moment zonder brandstof zouden komen te staan. De afdeling Technisch Beheer van Brandstoffen had namelijk doorgegeven dat zij bijna door haar voorraad heen was. Het was bekend dat de levering van brandstof aan het KPS was stopgezet vanwege een achterstand in de betaling. Dagblad Suriname heeft dit probleem voorgelegd aan de minister ad interim van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn. Het is een misverstand, was de korte maar krachtige reactie van de minister. De factuur was volgens de bewindsman niet op tijd ingediend bij de SOL. Normaliter worden alle brandstoftanks in het weekend bijgevuld. Vrijdag was er door de miscommunicatie niet geleverd, maar voor het wekend was er wel genoeg brandstof aanwezig. Er was in feite dus niets aan de hand. Chin heeft na kennis te hebben genomen van dit bericht, de leden ook als zodanig geïnformeerd. De minister benadrukt dat er genoeg brandstof was voor alle politiedienstvoertuigen. ‘Dus geen paniek!’
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!