Moeder biedt excuses aan leerkracht in snoepzak-drama

1 Moeder biedt excuses aan  leerkrachtDe moeder van de kleuter die afgelopen vrijdag een leerkracht op school had mishandeld heeft dezelfde dag haar verontschuldigingen aangeboden. Zij betuigde spijt te hebben tegenover de leerkracht. Op die bewuste vrijdag kreeg de politie van het ressort een melding van een mishandeling op een school aan de Fajalobilaan. Ter plaatse aangekomen werd de kleuterjuf aangetroffen die verklaarde dat zij door een ouder was mishandeld. De politie is toen thuis bij de moeder geweest. Beide partijen werden overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft terstond haar verontschuldigingen aangeboden en betuigde spijt van het gebeurde. De leerkracht accepteerde haar excuses en trok de zaak in. Zij wenste geen strafrechtelijke vervolging voor de ouder. Bovendien heeft de leerkracht geen ernstige letsels opgelopen. Nadat partijen overeen zijn gekomen heeft de politie na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie beide personen heengezonden.
Het motief achter deze mishandeling is een snoepzak. De kleuter vertelde aan haar moeder dat de schooljuf haar geen snoepzak had gegeven vanwege haar koppigheid. De moeder is op die bewuste ochtend naar de school geweest en heeft de hoofdkleuterleidster hieromtrent gesproken. Na het gesprek wendde de moeder zich naar de kleuterjuf om haar rekenschap te vragen. Op dat moment was de kleuterjuf in gesprek met een andere ouder. De moeder kreeg het indruk dat zij werd afgesnauwd of genegeerd. Het zaakje is toen geëscaleerd, gevolgd door een vechtpartij. Na de mishandeling is de moeder huiswaarts vertrokken. Volgens de leerkracht zou zij het meisje de snoepzak geven wanneer zij zich weer correct zou gedragen. Zij had nimmer het idee dat deze zaak een andere wending zou krijgen. Volgens de moeder kreeg zij het indruk dat de juf haar dochter op school pestte. Na een goed gesprek hebben partijen weer vrede met elkaar gesloten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!