Landelijke aftrap Moestuinenproject in Para

Landelijke aftrap Moestuine project (1)Zaterdag is het startsein gegeven voor het landelijk opzetten van moestuinen in heel Suriname. De aftrap heeft plaatsgevonden in het district Para onder grote belangstelling van het Paraans publiek. De DNA-voorzitter, Jennifer Simons, en de DNA-leden Patrick Kensenhuis en Raymond Sapoen, de minister van LVV Soeresh Algoe, de minister van Binnenlandse Zaken Mike Noersalim, de landbouwdeskundige Iwan Wijngaarde en de districtscommissaris van Para, Armand Jurel, hebben allemaal het voorbeeld gegeven door een plantje te stoppen in de grond. Elke spreker prees het initiatief van The Positive Movement Suriname en zegde volledig zijn ondersteuning toe. De samenleving is daarom ook opgeroepen om dit initiatief met beide handen aan te grijpen. De bedoeling is dat de komende weken de overige districten zullen worden aangedaan.
De Stichting The Positive Movement Suriname is op 5 mei 2017 opgericht en dit is haar eerste project, maar er volgt nog meer zegt voorzitter Clyde Ford. Onder andere zal gewerkt worden aan projecten op sportgebied, het stimuleren van betere onderwijsresultaten en het promoten van ondernemerschap, zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheidsprojecten maar ook trainingen, het opzetten van een biologische markt en anderen projecten. Ford: “We zijn net gestart, maar de positieve drive zit er dik in en samen staan we sterk om te werken naar een nieuw Suriname met positieve veranderingen.”

error: Kopiëren mag niet!