Jogi: “Ik hoop dat Bouterse aan zelfreflectie heeft gedaan”

“Het maakt geen verschil uit of Bouterse weer overneemt van waarnemend president Adhin. Het blijft een ellendig bestuur”, zegt VHP-assembleelid Mahinder Jogi aan Dagblad Suriname. Als alles goed zit, zal president Desi Bouterse eind van de maand zijn functies weer oppakken. Het staatshoofd heeft een week terug aangekondigd dat het genezingsproces na zijn medische ingreep goed verloopt. Jogi hoopt dat het staatshoofd tijdens zijn ziekteverlof de afgelopen maand tot het besef is gekomen dat ‘hij zeven jaren lang niets heeft gepresteerd in belang van de samenleving’. “Alles wat hij heeft gedaan, heeft de samenleving in feite naar beneden getrokken. Ik hoop echt dat hij aan zelfreflectie heeft gedaan, waardoor wanneer hij weer eind van de maand zijn functies oppakt, hij inderdaad spijkers met koppen kan slaan. Laat die samenleving bevrijd worden van al die wurgende maatregelen.” De VHP’er benadrukt dat hij blij is dat de gezondheid van het staatshoofd de goede kant opgaat. “Hij is ook mens, dus wij wensen hem ook beterschap toe”, aldus de politicus. Per 29 september heeft vicepresident Ashwin Adhin de bevoegdheden van de president overgedragen gekregen. Wanneer Bouterse eind van de maand zijn werk hervat, dan heeft Adhin hem een maand vervangen.
FR

error: Kopiëren mag niet!