OM eist 5 jaar en 2 maanden voor ontvoering en verkrachting universiteitsstudente

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in totaal een celstraf van 5 jaar en 2 maanden geëist in de strafzaak waar de verdachte Ramanand B. terecht staat voor de belaging, ontvoering, mishandeling en verkrachting van een universiteitsstudente. Ook heeft hij de Vuurwapenwet overtreden. De verdachte had eerder een relatie met het slachtoffer, maar deze werd in 2015 door het slachtoffer beëindigd. Een deel van de strafbare handelingen werd tussen augustus 2015 en 30 maart 2016 gepleegd, terwijl de ontvoering en verkrachting op 30 maart plaatsvonden. Volgens het slachtoffer stond zij op het terrein van de Anton de Kom Universiteit van Suriname toen zij opeens door Ramanand werd benaderd. Vervolgens trok de verdachte een vuistvuurwapen tevoorschijn en sommeerde haar plaats te nemen in zijn voertuig. Hierna bracht hij haar naar een hotel waar hij haar onder bedreiging heeft verkracht. Het was een anonieme beller, die na de lancering van een bericht van vermissing de locatie van het slachtoffer doorgaf. Hierdoor kon zij in veiligheid worden gebracht. Volgens de politie heeft de verdachte bij de aanhouding gedreigd zich van kant te maken met zijn vuurwapen. Doordat zijn broer met hem had gesproken, is dat niet gebeurd. Het OM voerde aan dat de verdachte het slachtoffer systematisch na de beëindiging van hun eerdere relatie heeft belaagd. Zo moest zij uit vrees zelfs een mobiele telefoon aanschaffen voor een wachter op het Adekus-terrein, zodat hij haar op tijd kon melden wanneer de verdachte in de nabije omgeving zou worden gesignaleerd. Ook is tijdens de relatie vaker aangifte gedaan bij de afdeling Huiselijk Geweld. De verdachte gaf in eerste instantie alle handelingen toe. Achteraf kwam hij terug op deze verklaringen en zette volgens het OM zelf een bevriende politieagent aan om mogelijk onjuiste verklaringen op de strafzitting af te leggen. Zowel in Tweede als in Derde Kanton zijn afzonderlijk 2 jaar en 6 maanden gevorderd. Indien hij wordt veroordeeld, moet de verdachte ook gevangen worden genomen.
FR

error: Kopiëren mag niet!