Leden NJP krijgen vermoedelijk nieuwe vergaderruimte

Het Nationaal Jeugdparlement (NJP), dat vanaf zijn oprichting in 2004 geen eigen onderkomen heeft gekend en daardoor gebruik moest maken van het terrein van het Cultureel Centrum Suriname (CCS), krijgt binnenkort vermoedelijk een nieuwe vergaderruimte aan de Fred Derbystraat in het pand waarin voorheen het ministerie van Sport- en Jeugdzaken was ondergebracht. Dit verneemt Dagblad Suriname van welingelichte bronnen. Sinds kort is het ministerie verhuisd naar de Prins Hendrikstraat. Het team, dat indertijd (2011) belast was met de realisatie van het NJP-gebouw waarvan Melvin Bouva de coördinator was, streefde naar een situatie die voldoet aan de internationale standaarden. De huidige president Desi Bouterse had in dat jaar de toezegging reeds gedaan en sprak in dat kader niet alleen over een eenvoudige vergaderruimte, maar over faciliteiten die meer mogelijkheden moeten creëren voor het organiseren van internationale conferenties alsook voor het creëren van recreatiemogelijkheden. Vooralsnog is het niet duidelijk of zulke faciliteiten van het jaar beschikbaar zullen zijn voor de jeugdparlementariërs. In ieder geval kunnen de 29 jeugdvertegenwoordigers binnenkort over een eigen vergaderruimte beschikken. Geruchten doen de ronde dat dit in november 2017 gestalte zal krijgen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!