Waarnemend korpschef: ‘Motivatie en commitment zijn basis voor het welslagen van de doelstellingen’

Antonio Chin
Antonio Chin
De waarnemend korpschef, Antonio Chin, heeft gisteren bij de ceremonie van de bevorderingen zijn verontschuldigingen aangeboden aan alle politiefunctionarissen die rechtspositionele schade hebben geleden gedurende de jaren vanaf 2013. Hij heeft hierbij heel oprecht gevraagd aan alle betreffende politieleden om dit hoofdstuk te willen afsluiten en de draad weer heel gemotiveerd op te pakken. “De samenleving rekent op u en wij hebben als KPS de taak en de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de veiligheid in de ruimste zin des woord. Belangrijke informatie die ik u niet kan onthouden, is met name dat sinds mijn aantreden in de functie als waarnemend korpschef op 21 juli 2017, in nauw en goed overleg met de SPB en de bond voor burgerpersoneel in het KPS er goede werkafspraken zijn gemaakt. In de afgelopen drie maanden is er in heel hoog tempo een aantal positieve stappen gezet ter stabilisatie van de interne en externe organisatie binnen het KPS.” Het gefaseerd rectificeren van rechtspositionele aangelegenheden van de politieambtenaren die gisteren zijn bevorderd, werd serieus aangepakt.
De waarnemend korpschef benadrukte dat de korpsleiding deze job niet alleen kan klaren. Hij bedankte de afwezige minister ad interim Ferdinand Welzijn voor zijn commitment jegens het KPS en de samenleving, die alles wat binnen zijn vermogen lag, heeft gedaan en thans ook nog doet om samen met het KPS de veiligheid binnen de grenzen van Suriname te garanderen. Hij heeft daarbij niet geschroomd om interne ongeregeldheden te rectificeren in nauwe samenwerking met het team van het KPS. Om de criminaliteit aan te pakken, heeft de minister al dan niet in samenwerking met zijn externe ketenpartners defecte voertuigen laten repareren. In het kader van het verder professionaliseren van het KPS is het bevoegd gezag bezig het functioneren van het KPS binnen onze wetgeving naar de tijd aan te passen.
De huidige korpsleiding, ondersteund door het beleidsondersteuningsteam KPS, heeft reeds motivatiegesprekken gevoerd met het personeel en dit zal gefaseerd worden gecontinueerd totdat alle lagen binnen de organisatie op een lijn zijn voor wat betreft het komen tot een eenduidig veiligheidsbeleid. Volgens Chin vormen motivatie en commitment van het personeel de basis voor het welslagen van de doelstellingen van het KPS. De medewerkers staan centraal als belangrijkste component van de dienstverdeling. Er zullen derhalve alle inspanningen worden gepleegd, zodat het KPS kan beschikken over een goed gemotiveerd, getraind en gezond personeelsbestand.
Hij benadrukte dat communicatie de sleutel is om te geraken tot een eenduidig beleid. Tijdens deze bijzondere dag was de waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, niet aanwezig.
Juspol zit vol met waarnemers
Opmerkelijk is wel dat er momenteel binnen dit zo belangrijk ministerie alleen maar waarnemers in topfuncties zijn aangesteld. Zo is er bijvoorbeeld een waarnemend minister, een waarnemend korpschef en een waarnemend bondsvoorzitter bij de politie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!