BPMO: “On speaking terms over kwestie ontheffing Dielingen”

De kwestie rond de ontheffing van het hoofd van de afdeling Begrotingszaken op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Henny Dielingen, is momenteel in bespreking tussen de onderwijsminister, Robert Peneux, de Bond Personeel van het Ministerie van Onderwijs (BPMO) en Dielingen. Het kwam onlangs aan het licht dat Dielingen, die meer dan 25 dienstjaren heeft doorgebracht op de voornoemde afdeling en in het bezit is van een MO-A diploma in Economie, op 5 oktober abrupt werd ontheven voor accommodatie van een familielid van de minister.
Tegenover Dagblad Suriname deelt BPMO mee dat dit geval reeds besproken is met Peneux, waarbij de grondslagen voor deze ontheffing zijn toegelicht. “Op 11 oktober 2017 hebben we een gesprek gehad met de minister, waaruit we gemerkt hebben dat er wel sprake is van gegronde redenen voor de ontheffing. Het gaat om onterechte overuren en het afstaan van de dienstauto van Dielingen aan de afdeling Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C).” Dit is de aanleiding geweest voor de ontheffing en middels een brief is betrokkene hiervan op de hoogte gesteld. Het personeel van deze afdeling heeft aan BPMO te kennen gegeven dat deze argumenten niet als valide beschouwd kunnen worden voor een rechtstreekse ontheffing.
Volgens BPMO zal de bond zich terugtrekken als blijkt dat de argumenten op waarheid berusten. “Zelf beweert Dielingen dat hij nimmer buiten zijn bevoegdheid heeft gehandeld. Daarom hebben wij hem gevraagd om een verweerbrief op te sturen naar zowel de minister als BPMO.” Pas nadat het verweer heeft plaatsgevonden, kan de bond de onderhandelingen voortzeggen met de minister. Naar zeggen van BPMO heeft de minister bevestigd dat een familielid van hem als afdelingshoofd te werk is gesteld op de afdeling Begrotingszaken van het onderwijsministerie.
KSR

error: Kopiëren mag niet!