Verloop gesprek BvL/ALS en Adhin gunstig

1 BvLDe onderwijsconflicten zijn vrijdag door het bestuur van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) aan de kaak gesteld bij de waarnemend president Ashwin Adhin. Het is opmerkelijk dat Adhin het initiatief heeft getoond om de voornoemde onderwijsbonden voor een gesprek uit te nodigen. Normaliter geschiedt dit door de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux. Enkele leraren typeren het initiatief van de waarnemend president als ‘schokkend’, aangezien het de eerste keer is. Het onderhoud dat omstreeks 14:00 uur van start ging op het kabinet van de vicepresident, werd om 16:00 uur beëindigd. De onderwijsbonden hebben tegenover Dagblad Suriname bevestigd dat het gesprek positief is verlopen. Het onderhoud had onder andere betrekking op schending van vakverenigingsvrijheden en onderwijsmaatregelen die door de BvL/ALS als rancune bestempeld worden. De verdere details over deze bijeenkomst zijn niet prijsgegeven door de onderwijsbonden.
KSR

error: Kopiëren mag niet!