Hoefdraad: BTW niet haalbaar op 1 januari 2018

Minister Gillmore Hoefdraad van Financien zegt in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat er een uitgebreide awareness campagne komt om de gemeenschap uit te leggen wat BTW (Belasting over de Toegevoegde Waarde) precies inhoudt. Zaken worden momenteel goed voorbereid, zegt de bewindsman. Hij is op de hoogte van de kritiek die geleverd wordt op de plannen van de regering om deze belastingvorm door te voeren. De kritiek wordt politiek gedreven en het is helemaal niet nodig om de bevolking op stang te jagen. Alles wordt nauwkeurig voorbereid, verduidelijkt de bewindsman. De minister liet weten, dat de geplande datum van 1 januari 2018 niet haalbaar is. De invoering van BTW zal samengaan met de aanpassing van een aantal andere wetten. Hij verzekert wel dat deze belastingvorm het komend jaar een feit is. Met de invoering van de BTW wenst de regering meer inkomsten te genereren.

error: Kopiëren mag niet!