Vermoedelijke brandstichting legt woning in Kraboeolo in as

Door vermoedelijke brandstichting is dinsdagavond de woning van een vrouwelijke basja in het dorp Kraboeolo in het Patamaccaressort totaal vernietigd. De basja was op dat moment in Paramaribo en er was niemand anders thuis. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, terwijl alle inboedel verloren is gegaan. De brandweer van Moengo arriveerde laat, vanwege de lange afstand. Een dochter van de basja verklaarde tegenover Dagblad Suriname dat haar dochter op gegeven moment het geluid van een rijdende wagen dichter bij hun huis het dorp hoorde binnenrijden, nog net voor middernacht. “De auto werd ergens geparkeerd. Vervolgens hoorden wij een soort doffe knal als bij het aansteken van vuur.
Meteen hoorden meerdere mensen de gierende banden van een in alle vaart wegrijdende auto. Mijn dochter riep direct dat er brand was ontstaan bij mijn moeder thuis. Ik rende naar buiten en zag dat er vlammen rondom het pand waren. Door mijn gegil kwamen enkele mensen hun huis uit en begrepen dat er brand woedde. Vanwege de vlammenzee rondom het huis konden wij het huis niet in om inboedels te redden. We keken machteloos toe hoe het in steen en hout opgetrokken pand in het vuur verdween”, aldus de zeer aangeslagen dochter. Gisteren heeft de politie de zaak nader onderzocht op de plek van de brand. Het is onduidelijk of de woning verzekerd was tegen brand.

error: Kopiëren mag niet!