Donker gekleurde Chinezen waren van plan overval te plegen

De vijf Chinezen die in de nacht van dinsdag op woensdag 27 september aan de Johannes Mungrastraat zijn aangehouden, hebben bij de politie verklaard dat zij bezig waren voorbereidingen te treffen voor een overval. Commissaris Guno Roosenhoff zegt dat de verdachten hebben bekend dat zij van plan waren een beroving te plegen. Echter hebben zij de locatie niet vermeld. Op die bewuste nacht was de politie bezig met haar surveillance toen zij stuitte op een Toyota Voxy op een parkeerterrein aan de Johannes Mungrastraat. De wetsdienaren vonden het verdacht dat zo een voertuig omstreeks middernacht op zo een locatie stond geparkeerd. Zij stelden dan ook terstond een onderzoek in. In het busje werden vijf manspersonen aangetroffen met donkergekleurde gezichten. Toen de politie met de verdachten communiceerde, bleek aan hun accent dat het niet om manspersonen met een donkere huidskleur ging, maar om Chinezen die hun huid donker hadden gekleurd. Zij werden terstond gesommeerd uit het voertuig te stappen. Bij een onderzoek in het busje trof de sterke arm een jachtgeweer, twee vuistvuurwapens, vier pruiken, handschoenen, mobiele telefoons en werktuigen aan die gebruikt worden om inbraken te plegen. Uit het onderzoek is nu dus gebleken dat de verdachten bezig waren voorbereidingen te treffen om ergens toe te slaan. De politie heeft hun plan verijdeld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!