Jogi vindt werkwijze oppositiepartijen ‘zwak’

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt de werkwijze van alle oppositiepartijen in De Nationale Assemblee (DNA) te zwak. Volgens de parlementariër zouden juist alle partijen, zowel binnen als buiten het parlement, hun krachten moeten bundelen tegen de regering. “Tot nu toe is niet gebleken dat de oppositie in staat is de samenleving te bundelen. Dat is een zwakte van de oppositie. Zij moet haar huiswerk beter gaan maken en dit volk inderdaad die bescherming bieden welke zij nodig heeft”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname. De politicus voert aan dat deze zwakte van de oppositie een kans open laat voor de Nationale Democratische Partij (NDP) onder leiding van president Desi Bouterse. De VHP’er benadrukt dat hij met zijn stelling de oppositiepartijen niet per se oproept om massastraatprotesten te houden, maar juist te kijken naar andere manieren om de samenleving in ’s landsbelang te dienen. “Wij moeten kracht putten uit de politieke bundeling, waardoor wij ook kracht kunnen uitstralen. Hierdoor kunnen wij inderdaad in 2020 met iedereen buiten de NDP aan boord iets betekenen voor de samenleving. Elke kracht is nodig om te bundelen en een sterke ketting te maken”, aldus Jogi.
‘Samen verkiezing ingaan ook een optie’
“Alleen de verkiezingen ingaan is ook een optie, maar samen de verkiezingen ingaan is ook een optie”, zegt Jogi. Hij reageert hiermee op het voornemen van de politieke partijen VHP en NPS om afzonderlijk en zelfstandig de eerstvolgende algemene, vrije en geheime verkiezingen in te gaan. Volgens de parlementariër moet alvast gestart worden met het bundelen van de oppositievoering in het parlement. “Wij moeten frequenter contact en overleg met elkaar hebben als oppositiepartijen. Elke vergaderdag, elke week, bij elke agenda moet er overleg zijn. Strategieën moeten uitgezet en bepaald worden. Leden moeten weten ‘wie wat gaat doen’ en ‘hoe ga je dat doen’”, aldus Jogi. Het assembleelid benadrukt dat de manier van de verkiezingsstrijd bepaald kan worden wanneer de tijd daarvoor rijp is. Naar zijn mening hebben alle politieke partijen potentie. “De één heeft meer potentie dan de andere”, aldus Jogi.
FR

error: Kopiëren mag niet!