Rehabilitatie 8 duikerstrengen Gangaram Pandayweg

1Rehabilitatie 8 duikerstrengen  Gangaram Pandayweg1
1Rehabilitatie 8 duikerstrengen  Gangaram Pandayweg2Op woensdag 4 oktober 2017 werd het startsein gegeven voor de rehabilitatie van 8 duikerstrengen in de Gangaram Pandayweg. Vanuit de gedachte van maatschappelijk verantwoord ondernemen levert de Staatsolie Foundation for Community Development in het kader van het Corporate Social Investment beleid, een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de afwatering en het wegverkeer in dit woon- en agrarisch gebied. Er is een investering van rond de SRD 350.000 begroot. De Gangaram Pandayweg ligt tussen de zwamp en de rivier. Waterafvoer is al jaar en dag een probleem. Dit voor zowel bewoners als landbouwers. “Dit project is een initiatief van de districtscommissaris, en daartoe willen wij ondersteunen. Vorig jaar had de Gangaram Pandayweg veel wateroverlast. Wij hebben toen gedaan wat wij konden. Een structurele oplossing konden wij toen niet aanbieden”, stelt Staatsolie waarnemend directeur Wim Dwarkasing. Het project zal midden december moeten zijn uitgevoerd.
Het ligt in de verwachting dat met de rehabilitatie, wateroverlast bij omliggende agrarische gebieden en wegverzakkingen tot het verleden zullen behoren. Dwarkasing zegt dat de bewoners van de Gangaram Pandayweg ook worden betrokken bij de realisatie van dit project. Staatsolie wil in de omgeving ook meehelpen met de realisatie van leidingwater voor de huizen. Het project wordt uitgevoerd op basis van de studie (Ilaco) aangaande de wateroverlast en is geïnitieerd door de dc van Saramacca.
Staatsolie heeft dit jaar zelfstandig enkele behoefteonderzoeken gedaan in 3 van haar operatiegebieden in de Upstream (Saramacca). Hieruit zijn enkele projecten geïdentificeerd. Dit jaar nog zal het bedrijf alvast contracten sluiten met de SWM voor de rehabilitatie van het waterdistributiestation Tijgerkreek (voor vergroten verwerkingscapaciteit en garantie kwalitatief goed drinkwater). Met de EBS werkt men aan het installeren van straatverlichting in de Jossiekreekweg. Op verzoek van het commissariaat van Saramacca zal Staatsolie ook de infrastructuur nabij de Uitkijkbrug bij Hamburg herstellen. Recent is ook een project gestart, waarbij Staatsolie voor een jaar de kosten voor vuilophaal in het district voor haar rekening neemt.
Er wordt volgens Wim Dwarkasing, waarnemend directeur van Staatsolie, niet alleen naar de Gangaram Pandayweg gekeken. Ook in de omgeving van de raffinaderij op Tout Lui Faut wordt er onderzoek gedaan naar noden. Staatsolie tracht naar zijn oordeel goed in contact te staan met de gemeenschap. “Wij gaan niet voor individuen, maar voor een grotere doelgroep. Bovendien moet het duurzaam zijn”, stelt Dwarkasing.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!