Acties Adek opgeschort

De acties van het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname zijn gisteren opgeschort. De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) zou gisteren het epicentrum van de lopende noodzakelijke vakbondsacties verplaatsen van de campus van de universiteit aan de Leysweg naar het gebouw van het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI) aan de Kernkampweg. Het was gebleken dat de leiding van het MWI middels een schrijven de leden van de bond wees op juridische gevolgen van hun deelname aan de actie. Volgens de leiding had haar personeel geen juridisch houvast bij zo een actie. Met het verplaatsen van het epicentrum van de actie zou een antwoord worden gegeven aan de niet verwachte ondermijning vanuit de leiding van het MWI.
De federatievoorzitter heeft echter in de nacht van 2 oktober 2017 een telefonisch onderhoud gehad met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Na het gesprek bleek het plan van de federatie voorlopig aan een kant te zijn geschoven. De actie van de federatie is opgeschort. Niet een ieder had gisteren zijn/haar geld nog ontvangen, echter was het overgrote deel van de werknemers gisteren wel al uitbetaald. Blanker zou met de minister ook hebben afgesproken dat er een vervolg overeenkomst moet worden ondertekend over het tijdstip van betaling. Dagblad Suriname verneemt dat binnenkort de minister, het universiteitsbestuur en de federatie bij elkaar komen om een nieuw protocol te bespreken. De federatie wenst in ieder geval in het vervolg tegen iedere 25ste van de maand al duidelijkheid te hebben over het salaris van het personeel.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!