Actie bond NVB gaat onverkort door

Actie bond NVB gaat onverkort doorDe actie van de Nationaal Vervoerbedrijf Werknemersbond gaat onverkort door. De bond had tot gisteren nog niets vernomen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. op 5 locaties van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) zijn sinds maandag 2 oktober 94 leden van de bond in actie. Raymon Ford, voorzitter van de bond, stelt dat gisteren nog 4 werknemers zich bij de bond hebben aangesloten. De actie gaat onverkort door. Indien de bond vandaag nog niets hoort van de leiding, zal er wederom een schrijven worden opgesteld.
“In algemene zin zijn de lonen van het personeel bij NVB zeer laag. Het personeel is zeer gedemotiveerd. Ondanks vele onderhandelingen moeten wij wachten op de staatsbegroting. Wij timmeren ook jaren aan de weg om een functie-onderzoek te plegen en een waardering daaraan te koppelen. Daar komt er ook niets van terecht”, zei Ford aan de redactie van Dagblad Suriname. Het effect zal te merken zijn in de operaties van de organisatie. De NVB onderhoudt bijkans 160 routes over geheel Suriname. Het bedrijf heeft ten doel het vervoeren van personen (people processing) over land en water in geheel Suriname. Dit doel kan alleen verwezenlijkt worden door het verzorgen van regelmatige diensten middels het inhuren van voer- en vaartuigen. De diensten worden verricht volgens een vastgesteld vertrekschema. Het in actie zijn van een belangrijk deel van het personeel van het bedrijf zorgt niet voor volledig oponthoud, maar wel voor een veel lastigere operatie.
Het bedrijf heeft bijkans 160 bus- en bootroutes, verdeeld over de districten Paramaribo, Wanica, Para, Saramacca, Sipaliwini, Brokopondo, Marowijne en Nickerie. Verder zijn er ook de bootdiensten in de districten Marowijne, Commewijne en Brokopondo. Naast haar reguliere diensten verzorgt zij ook extra diensten op aanvraag, bijvoorbeeld uitstapjes en begrafenissen. Sinds 2005 behoort ook het vervoer van mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking (zorgvervoer) tot haar dienstenpakket. Op dagbasis vervoert het NVB ongeveer 225 personen, pupillen en volwassenen in aangepaste bussen, verdeeld over verschillende gebieden. Het NVB vervoert ook cliënten naar de verschillende dienstencentra, zoals ziekenhuizen, prikcentra, alsook kantoren en bedrijven. De cliënt wordt dan in de bus geholpen, rekening houdende met zijn/haar privacy. Bij aanvraag van een individuele rit wordt de cliënt opgehaald en weer thuis afgezet.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!