Vreedzame start nieuw schooljaar

De eerste schooldag is maandag op diverse openbare en bijzondere scholen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs op juniorenniveau (voj) vlekkeloos verlopen. Tal van onderwijsgevenden alsook leerlingen hebben zich keurig aangemeld voor het herstarten van het onderwijs. De vele inspanningen van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), Robert Peneux, hebben inderdaad geleid tot een vreedzame start van het schooljaar 2017/2018, ondanks de onopgeloste conflicten tussen de Bond van Leraren (BvL), de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en het onderwijsministerie.
Geen huilende kleuters op Zinniaschool
Op de Zinniaschool hebben 72 nieuwe kleuters van 4 jaar zich gisteren aangemeld. “Het schooljaar is heel rustig begonnen; er waren geen huilende kinderen. Over het algemeen hebben we weinig huilende kinderen op onze school”, zegt een kleuterleidster tegenover Dagblad Suriname. Dit is geen bizarre situatie. Wanneer de kinderen elders gepeuterd hebben, is de gewenning reeds op gang gebracht, waardoor in plaats van huilende gezichtjes er juist veel lachende gezichtjes te bemerken zijn.
Meer dan 100 EBGS-leraren vervoerd naar binnenland
“Een paar 100 leerkrachten voor de scholen in het binnenland zijn zaterdag en zondag vervoerd. Iedereen is op zijn of haar post aangekomen. Uiterlijk vandaag kunnen zij beginnen met de officiële start van dit schooljaar”, zegt de directeur van het stichtingsbestuur van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS), Mildred Demon, in gesprek met Dagblad Suriname. Naar zeggen van Demon heeft de EBGS 6 scholen in het binnenland. Over de voorzieningen, waaronder leermiddelen en dienstwoningen van deze leraren, wilde Demon niet veel kwijt. “Daar wordt er hard aan gewerkt. Het binnenland is heel groot; wat voor de ene locatie geldt, geldt niet voor de andere.” Demon deelde mee dat de aanvang van het nieuwe schooljaar in Paramaribo vlot is verlopen. “Er zullen een paar knelpunten zijn, maar over het algemeen gaat het prima.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!