Meer dan 300 kilo drugs onderschept in container

RBT Paramaribo heeft in samenwerking met de Narcoticabrigade maandag meer dan 300 kilo cocaïne onderschept in een container, die onderweg was naar Nieuwe Haven. Deze container werd staande gehouden aan de Van ‘t Hogerhuysstraat. De sterke arm kreeg informatie binnen dat er vermoedelijk meer dan 1000 kilo drugs in de container waren verstopt. De sterke arm werkte deze informatie uit en hield een trekker staande. Bij onderzoek bleek dat er veel minder in de dubbele bodem van de container was verborgen. Het onderzoek duurt voort. De container is in beslag genomen, want het is niet uitgesloten dat er meer drugs in die container kan zijn verborgen. In het belang van het onderzoek heeft de politie een verdachte opgebracht voor verhoor.
Het is opvallend dat de laatste tijd vaker drugstransporten zijn onderschept. Het eerste geval was toen er tassen vol met het verboden spul in een houtcontainer op de haven werden aangetroffen. Later was er ook nog een geval, waarbij houtblokken waren uitgehold en volgepropt met het verboden spul. Ook daar is er tot nog toe niemand aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!