Bolletjesslikker riskeert 12 maanden cel

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Nirmala Maikoe, eiste maandag tegen de verdachte Ivan M. een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Ook eiste het OM een geldboete van SRD 3000, te vervangen door een maand hechtenis. Aan deze verdachte wordt het verwijt gemaakt dat hij op 6 juni dit jaar 1140 gram cocaïne heeft willen uitvoeren. Op die bewuste dag zou de verdachte naar Nederland vertrekken. Tijdens de reguliere controle viel deze passagier door de mand. Hij had het verboden spul in bolletjesvorm geslikt. De verdachte werd uitgenodigd voor een urinetest en het resultaat daarvan was positief. De verdachte werd toen overgedragen aan de politie. Bij de voorgeleiding legde Ivan een volmondige bekentenis af. Hij beweerde dat hij in financiële nood verkeerde en daarom de kans had genomen om het verboden spul het land uit te voeren.
Advocaat Vishal Rambharos voerde aan dat zijn cliënt vanaf het eerste moment zijn medewerking heeft verleend aan het onderzoek. Volgens het strafdossier is hij met zijn gezin naar Suriname afgereisd voor een beter leven. Hij oefende het beroep van elektricien uit en wilde in die branche blijven werken. Echter is hij door omstandigheden steeds dieper in een financiële nood geraakt. De verstrekker heeft misbruik gemaakt van zijn situatie en heeft hem benaderd om drugs het land uit te voeren. De raadsman vond het bijzonder jammer dat de verstrekker nog niet is aangehouden. De raadsman verzocht de rechter om een mildere straf te willen opleggen. De verdachte heeft bijzonder veel spijt van zijn handelen. Op 6 november doet de rechter uitspraak. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!