Beroepsopleiding advocatuur in afrondende fase

De beroepsopleiding voor de advocatuur is in de afrondende fase, waardoor begin volgend jaar de eerste “nieuwe generatie” advocaten zal worden afgeleverd. Dit zei Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, maandag tijdens een buitengewone openbare bijeenkomst waar het zittingsjaar 2017-2018 formeel is geopend. Monorath voerde aan dat de opleiding de Sova bijkans twee miljoen Surinaamse dollars heeft gekost, waarvan het overgrote deel van de gelden uit de twinning is verkregen. “Deze opleiding is een grote stap in de toekomst van de procesvertegenwoordiging en garandeert een goede overgang van de oude garde naar een nieuwe generatie advocaten. In november 2017 vindt de afsluiting van de eerste beroepsopleiding advocatuur plaats waaraan 56 advocaat – stagiaires hebben meegedaan.” De advocaat is ook tevreden over de instelling van het Advocaten Tuchtcollege. Volgens hem zullen deze maand nog enkele klachten worden gedeponeerd bij dit instituut ter verdere afhandeling.
Gedragscode voor advocaten, doorlichting advocaten en advocatenkantoren
De Sova is best tevreden met haar bereikte doelen in het afgelopen jaar en werkt ernaar toe dat in het vervolg, elk jaar in oktober bij de jaarlijkse alv, een jaarplan, met daaraan gekoppeld de termijnen en het budget wordt gepresenteerd voor haar leden. “Voor dit dienstjaar hebben ook wij doelen gesteld en er wordt hard gewerkt binnen de Raad en binnen de Orde. Zoals bij eerdere alv’s reeds aangegeven werkt de Sova ernaartoe dat ook zij haar eigen gedragscode en ereregelen zal vastleggen en haar website en databank zal opzetten. In de maand oktober heeft de orde meerdere activiteiten voorbereid. Zo komt de jaarlijkse alv en zal er een ‘needs assesment’ plaatsvinden, alsook een doorlichting van de advocaten en advocatenkantoren. Hierdoor zal een beter beeld worden gevormd over de sector.
FR

error: Kopiëren mag niet!