Vakantiejobbers druk bezig met schoonmaakwerkzaamheden

1 Vakantiejobbers hard aan het werk met schoonmaakwerkzaamhedenOok dit jaar zijn de vakantiejobbers weer hard aan het werk geweest straten schoon te maken. De vakantiejobbers zijn op diverse locaties te werk gesteld en duidelijk zichtbaar geweest. Gisteren waren 2 groepen te werk gesteld aan de Zwartenhovenbrugstraat. Dagblad Suriname heeft in dit kader gesproken met de voorman van de groep, die stelde dat de werkzaamheden reeds om 8.00 uur waren begonnen. “We zijn bezig de steengoten en kolken op te schonen. We zullen tot 12 of half 1 bezig zijn.” De voorman zegt reeds 4 dagen bezig geweest te zijn met deze groep en dat ze wel flink zijn. “Sommigen zijn hardhorend, maar toch doen ze hun werk goed”, aldus de voorman. Het is de voorman nog niet bekend wat de volgende locatie zal zijn.
De jongeren die zich hebben aangemeld voor een vakantiejob zijn nog schoolgaand en in de leeftijdscategorie van 15 en 24 jaar. In september zijn deze jongeren voor 10 dagen te werk gesteld op diverse locaties, zoals verschillende overheidsinstellingen, straten en buurtcentra. Met het geld dat ze aan het eind van hun vakantiejob ontvangen, kunnen ze leuke spullen voor zichzelf kopen of alvast schoolspullen aanschaffen voor het nieuwe schooljaar. Het bedrag dat zij per dag ontvangen, is gesteld op SRD 50.

error: Kopiëren mag niet!