Benadeelde klanten VKV Holidays: “Vinesh Kanhai is failliet!”

1Vinesh Kanhai is failliet! 1De klanten van het reisbureau VKV Holidays NV blijven erbij dat zij opgelicht zijn door Vinesh Kanhai, de eigenaar van het bedrijf. Een klant die met het hele gezin vol enthousiasme een reis had geboekt bij dit reisbureau, heeft alles uit de kast gehaald om een restitutie te krijgen, maar kwam tot de ontdekking dat Kanhai reeds failliet is. “Net als vele andere emotionele klanten heb ik ook contact gehad met de vader van Vinesh en hij vertelde mij dat zijn zoon noch geld noch kostbare bezittingen heeft”, zei een enorm terneergeslagen klant in gesprek met Dagblad Suriname. Op social media is eveneens waar te nemen hoe verontwaardigd de klanten zijn. Er circuleert zelfs een foto van Kanhai met als titel: ‘opsporing’. Volgens de klanten heeft de politie getracht telefonisch contact op te nemen met Kanhai, die momenteel in India vertoeft, echter tevergeefs. Kanhai heeft onlangs tegenover Dagblad Suriname te kennen gegeven onschuldig te zijn en dat hij over alle bewijzen beschikt.
Volgens de verklaring van de radeloze vader aan de desbetreffende klant is Vinesh op 6 september jongstleden naar Nederland vertrokken met een geldbedrag van Euro 45.000, welke hij van zijn oom had geleend door zijn auto als onderpand te geven. “Uiteindelijk is Vinesh in India beland met een tour, welke hij met die Euro 45.000 heeft bekostigd. Recentelijk heeft hij tours geregeld voor bijna 200 mensen; de Belem-tour bijvoorbeeld was geprijsd voor USD 360 (inclusief hotel), waarvan de tickets voor de klanten niet waren uitgeprint. Vinesh had niet eens de betalingen verricht, waardoor de klanten geen originele tickets hadden met een ticketnummer. Wanneer je een ticket krijgt, dient er een ticketnummer vermeld te zijn.” Velen zijn op de Johan Adolf Pengel Luchthaven erachter gekomen dat hun tickets niet in orde zijn.
Het is inmiddels geen geheim dat VKV Holidays NV zaken deed met Asha’s Travel. “De vader heeft het ook bevestigd.” Op een gegeven moment had Vinesh Kanhai het geld van de klanten overhandigd aan Asha’s Travel, waarna zij de tickets hebben uitgeprint. Binnen de reiswereld is een annulering slechts geldig als dit binnen 24 uren wordt verricht nadat de klant het ticket heeft ontvangen. “Vinesh heeft toen de tickets eigendunkelijk binnen 24 uren geannuleerd, zonder het geld uit te betalen aan de klanten.” Om de alsmaar stijgende schuldenlast te verminderen, heeft Vinesh deze werkwijze omarmd waardoor hij een deel van zijn vorige uitgaven heeft kunnen bekostigen. Echter ging de aanname van nieuwe aanvragen van de klanten zonder enige hindernis door, ondanks dat de eigenaar van Asha’s Travel op 4 maart jongstleden kwam te overlijden. “De vader vond het op een gegeven moment vreemd en vroeg de hoogzwangere vrouw van Vinesh of de klanten wel een ticket kregen. De vrouw gaf aan dat niets uitgeprint was.”
Naar zeggen van de klant betreurt de vader dit voorval en dat Vinesh Kanhai zijn familie op de hoogte had moeten stellen over het sterfgeval van de directeur van Asha’s Travel, zodat hij VKV Holidays NV tot nader orde kon sluiten. “Maar VKV Holidays NV is doorgegaan en heeft de mensen bewust opgelicht!”, concludeert de klant. Volgens de vader komt Vinesh wel terug naar Suriname, echter is het een groot raadsel hoe hij zijn schulden zal aflossen, aangezien hij failliet is. “De vader is een gepensioneerde en Vinesh woont samen met zijn gezin bij zijn ouders in. De auto is al als onderpand afgestaan aan zijn oom. Hij heeft voor de rest niets meer! Niemand weet hoeveel mensen benadeeld zijn. Ik heb totaal geen begrip voor zijn situatie, omdat hij alles bewust heeft gedaan. Hij is een oplichter!”, zegt de benadeelde klant. Een poosje geleden heeft Vinesh een show georganiseerd welke “Mera Bharat Mahaan” genaamd was. De kaarten van deze show waren tevens loten waarmee de klanten een ticket konden winnen. Ook deze poging heeft geen soelaas geboden, aangezien de trekking nimmer heeft plaatsgevonden. “Hij heeft iedereen te pakken gekregen”, beweert de klant.
KSR

error: Kopiëren mag niet!