Bestuur Stichting Prasoro distantieert zich van negatieve berichten rond stichting

Bestuur Stichting Prasoro distantieert zich van alle negatieve berichten rond stichting (1)Dagblad Suriname werd wederom in kennis gesteld van het feit dat de directeur van Stichting Parasoro, Farida Blokland, niet meer in dienst is bij de stichting. Volgens berichten zou dit feit de stichting niet goed gedaan hebben en zouden de kinderen die daar worden ondergebracht daaronder lijden. De voorzitter van het stichtingsbestuur Anette Schuitemaker, gaf aan deze berichten te betreuren. Volgens Schuitemaker wordt de stichting voor niemendal met de haren bij gehaald en dat vindt zij jammer. Dagblad Suriname had eerder bericht dat de persoon Blokland in de functie van directeur/dorpscoördinator zelf haar ontslag had aangevraagd, terwijl zij nog in het buitenland vertoefde. Blokland was reeds voor 3 maanden met vakantie toen zij liet vragen naar een extra maandje.
Dit kon echter niet door het bestuur ingewilligd worden, omdat de directeur reeds 3 maanden met verlof was. Toch stelt het bestuur dat het vertrek van Blokland niet in gespannen sfeer heeft plaatsgevonden.
Schuitemaker geeft aan dat het besluit van Blokland niet zomaar is genomen en dat de vrouw te maken had met persoonlijke zaken. Ook geeft de stichtingsvoorzitter aan dat alle informatie met betrekking tot Blokland met haar zelf besproken moet worden. “Het is niet netjes dat we de dame bespreken.” Ten aanzien van berichten als zouden zaken vanwege haar vertrek niet goed gaan, werd door Schuitemaker ontkend. De stichting wenst zich voor eens en altijd te distantiëren van alle negatieve informatie en zaken die door derden naar de media zijn gestuurd over de stichting, met name over de voormalige dorpscoördinator.
Alles loopt normaal
Alles binnen de stichting loopt normaal, zegt Schuitemaker. Voorlopig ligt de leiding in handen van het bestuur. Ook zijn vanaf 1 september 2 uitleenkrachten (maatschappelijke medewerkers) door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) gestuurd, die hulp bieden bij organisatorische zaken binnen de stichting. Jaarlijks gaan kinderen bij aanvang van de grote vakantie terug naar huis. Voor dat deel dat niet opgehaald is, is er nog 2 weken terug een uitstapje georganiseerd. Men wil voordat de vakantie eindigt nog een uitstapje organiseren. Volgens Schuitemaker is er samen met bestuurslid Joyce Heijmans gesproken met de directeur van Sozavo omtrent het plaatsen van een andere dorpscoördinator. Dit is nochtans iets dat niet binnen 1 dag geregeld is, zegt zij. In ieder geval wordt er reeds aan gewerkt om via het ministerie een andere dorpscoördinator te krijgen.

error: Kopiëren mag niet!