Rusland laat dienstreis naar China schieten

NPS-fractieleider Gregory Rusland laat zijn dienstreis naar China schieten. Dit heeft de politicus vrijdag schriftelijk aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons medegedeeld. Rusland vindt het niet verantwoord om op basis van de huidige politieke en economische situatie van het land deel te nemen aan het bezoek van de vaste parlementaire commissie Buitenlandse Zaken aan de Volksrepubliek China. “Wij hebben de zaak nu verder geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat de NPS-fractie vooralsnog niet zal deelnemen aan buitenlandse missies”, zegt Rusland om een reactie gevraagd aan Dagblad Suriname.
De uitnodiging van het Aziatisch land is gericht naar de vaste parlementaire commissie Buitenlandse Zaken en wordt tussen 14 en 24 september gehouden. Naast een gesprek met het Chinees Nationaal Volkscongres en andere politieke organen van China, zal ook informatie worden ingewonnen bij het bedrijfsleven van het land. De overige leden die wel gaan, zijn Andre Misiekaba, Chandrikapersad Santokhi (VHP), Grace Watamaleo (NDP), Stephen Tsang (NDP), William Waidoe (PL) en Remi Tarnadi (NDP).
De NPS-topman benadrukt dat hij ook gelijk afgezegd heeft voor de missie naar Trinidad & Tobago, waar op 6 en 7 september een vergadering van de ParlAmericas wordt gehouden. Hier is de Commissie Staatsuitgaven uitgenodigd.
FR

error: Kopiëren mag niet!