Ambassadeur Nisa Kurban neemt afscheid in Guyana

De Guyanese minister van Buitenlandse Zaken, Carl Greenidge en ambassadeur Mehroen Nisa Kurban-Baboe verwisselen presentjes (foto: Buza Guyana)
De Guyanese minister van Buitenlandse Zaken, Carl Greenidge en ambassadeur Mehroen Nisa Kurban-Baboe verwisselen presentjes (foto: Buza Guyana)
De Surinaamse ambassadeur in Guyana, Mehroen Nisa Kurban-Baboe, heeft afscheid genomen van de minister van Buitenlandse Zaken in Guyana, Carl Greenidge. Kurban is een van de ambassadeurs die teruggeroepen zal worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) in Suriname. In haar toespraak tijdens haar afscheidsfeest benadrukte Kurban dat ze de relatie tussen Suriname en Guyana ziet versterken, ook na haar ambtsperiode. Ze memoreerde ook de Guyana-Suriname Cooperation Counsil, die eerder dit jaar door haar hervat werd. “Het is een vruchtbare relatie geworden in council-verband en we kijken naar de volgende meeting”, zei de ambassadeur.
Minister Greenidge haalde aan dat de diplomatieke relatie tussen Suriname en Guyana vrij goed is. “Er is een goede verstandhouding tussen de landen. De mate van interactie tussen beide landen heeft ook geleid tot meerdere productieve ontmoetingen tussen de presidenten, Desi Bouterse en David Granger. Enkele resultaten van deze ontmoetingen waren het benoemen van speciale afgezanten, die tot taak hebben de relatie verder uit te breiden op de gebieden van milieu, landbouw, handel, toerisme, olie en gas”, aldus Greenidge in een verklaring.
Kurban heeft 4 jaren gewerkt in Guyana als ambassadeur. Ze verving in 2013 Manorma Soeknandan. Wie de nieuwe ambassadeur wordt in Guyana, is nog niet bekend.

error: Kopiëren mag niet!