Ministerie Sport- en Jeugdzaken zit midden in verhuizing

1 Ministerie Sport en Jeugdzaken zit midden in een verhuizingHet ministerie van Sport- en Jeugdzaken zit halverwege in een verhuizing. Het ministerie dat al geruime tijd het pand aan de Fred Derbystraat gehuurd had, zal nu trekken naar de Prins Hendrikstraat in het oud-gebouw waar voorheen het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) gevestigd was. Dit werd onder andere bevestigd door het hoofd van de afdeling Voorlichting, Adagracia Pawiro. “De minister en de directeur van het ministerie hebben hun intrek inmiddels al genomen en de resterende afdelingen verhuizen van de week en de komende week naar hun nieuwe locatie”. Tot zover bekend zal het gebouw gelegen aan de Coesewijnestraat en Marowijnestraat dat eigenlijk aangemerkt werd als de nieuwe en definitieve locatie van het ministerie van Sport en Jeugdzaken, niet voor andere doeleinden gebruikt worden. Er zijn nog werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, echter is het de voorlichter niet bekend wat er precies nog gedaan moet worden. “Voor nu hebben we wel onze intrek genomen in het oud-TCT-gebouw”, aldus Pawiro
Rond maart / april 2012 werd de aanvang van de bouw van een centrale huisvesting voor het Ministerie van Sport en Jeugdzaken bekendgemaakt. De ondertekening van het contract had op het Ministerie van Openbare Werken plaatsgevonden met Bouwbedrijf Kiesel die de bouwwerkzaamheden zou uitvoeren. De coördinatie hiervan lag in handen van het Ministerie van Openbare Werken. Tijdens de oudejaarsviering van Sport en Jeugdzaken had de toenmalige minister Paul Abena reeds aangegeven, dat binnen niet al te lange tijd een aanvang zou worden gemaakt met de bouwwerkzaamheden. Het pand, dat alle afdelingen van het ministerie zal moeten huisvesten, zou op de hoek van de Marowijne- en Coesewijnestraat komen te staan op het Willebrod Axwijk Sportcomplex. Het gebouw wordt in twee verdiepingen opgetrokken en heeft een oppervlakte van ongeveer vierduizend vierkante meter.
Hoewel men inderdaad begonnen was met de bouw werden de bouwwerkzaamheden om onverklaarbare reden stopgezet. Het gebouw is nog niet af en het is niet bekend wanneer de bouw voortgezet zal worden.

error: Kopiëren mag niet!