Bond NVB wil uiterlijk 31 juli cao-onderhandeling opstarten

De bond bij het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) heeft gisterochtend een brief overhandigd aan de directie. In de brief is een aantal aandachtspunten aangekaart, dat acuut aangepakt moet worden. Het gaat om namelijk het uitblijven van een collectieve arbeidsovereenkomst (cao), het feit dat er een nieuwe president-commissaris is aangetreden, maar de werknemers nog niet bekend zijn met hem, lastige werkomstandigheden en de jarenlang slepende functiebeschrijvingen en herwaarderingen.
De bond werd eerder voorgehouden dat er ruim twee weken nodig waren voor bestudering van de eisen. Vakbondsvoorzitter Raymon Ford beklemtoont dat de ervaring uit het verleden de bond dwingt om niet in te gaan op lang wachten. In de brief van gisteren is opgenomen dat de onderhandeling uiterlijk 31 juli moeten worden opgestart. Indien dat niet geschiedt, zal de bond zich beraden over het ondernemen van stappen.
De bond vindt dat zijn eis realistisch is. Er is in 2016 geen loonsverhoging ontvangen. De inflatie heeft haar werk echter toch verricht. “Wij leven nu in een periode waar er geen rust is op de hoogte van de prijzen. Dit alles hebben wij meegenomen in onze eis en doorgestuurd. Omdat wij geen respons kregen, hebben wij een voorlopig bod gedaan aan de directie om voor het verstrijken van het jaar de mensen tijdelijk iets te geven. Daarmee moeten zij hun gezinnen kunnen onderhouden. Dit in afwachting op de cao-onderhandeling”, zegt Ford. De bond is zich ervan bewust dat niet alle zaken binnen de bevoegdheden van de directeur vallen. Vandaar dat er ook een beroep is gedaan om de eisen richting de desbetreffende bevoegde instanties te kanaliseren.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!