Tsang pleit voor langere openingstijden winkels en bedrijven

Onlangs vroeg DNA-lid Stephen Tsang de regering naar verruiming van de openingstijden van winkels en bedrijven in bepaalde gebieden. Hij noemde als voorbeeld de omgeving Latour waar er vaak tot zelfs in de ochtenduren nog activiteiten worden ontplooid. De dc had onlangs een samenwerking met lokale bedrijven om mee te betalen bij het inhuren van een securitybedrijf, vanwege de criminaliteit in die buurt. Echter werd als maatregel opgebracht, dat als er niet voldoende financieel werd ingekomen door de ondernemers, de bedrijven juist eerder moeten sluiten. “Ik ben helemaal voor criminaliteitspreventie, maar als blijkt dat in de buurt behoefte is aan bedrijvigheid in de late uurtjes, denk ik dat de overheid moet faciliteren. Als de winkels en bedrijven later open zijn, betekent dat meer werkgelegenheid. De bedrijven zullen werknemers in dienst moeten nemen voor shiftverband. Het is een boost voor de economie en zeker voor die buurt”, zei Tsang. Volgens Tsang moet de verruiming van de openingstijden in bepaalde gebieden kunnen worden toegestaan.
Ingevolge artikel 3 van het “Decreet Openingstijden Winkelbedrijven” zijn provisiewinkels, zoals bijvoorbeeld supermarkten, vrij om hun openingstijden te bepalen binnen de tijdsmarge: 06.00 uur tot en met 23.00 uur. Dit betekent dat provisiewinkels niet vóór 06.00 uur ‘ smorgens en niet na 11.00 uur ’s avonds open mogen zijn.
In 2013 werd door het ministerie van Handel en Industrie opgemerkt dat winkels veel langer open zijn dan de door het Decreet Openingstijden voorgeschreven tijdsmarge van openingstijden. De conclusie was dat deze situatie is dit een voedingsbodem vormt voor criminelen alsook voor criminele activiteiten.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!