‘Autokeuringsfaciliteit politie deugt niet’

De autokeuringsfaciliteit van de politie te Geyersvlijt zou niet voldoen aan de eisen. Het equipment is of verouderd of functioneert niet. Volgens bekomen informatie kan de politie niet veel meer dan controleren op lichten en remmen. Gewezen wordt dat de politie de eerste en belangrijkste keuring doet. De herkeuring wordt gedaan door particuliere keuringsinstanties die wel up to date uitgerust (moeten) zijn.
Autoregistratie
Benadrukt werd, dat de eerste keurig de belangrijkste is, omdat de staat waarin het voertuig zich bevindt grondig wordt nagegaan. Bij de eerste keuring, die door de politie wordt uitgevoerd gaat het niet alleen om het technisch functioneren van het voertuig na te gaan, de registratie vindt ook op dat moment plaats. De registratie is ook niet gaaf, het bestand moet opgeschoond worden. Er zijn auto’s die niet meer bestaan, maar nog geregistreerd staan. Het inleveren van nummerplaten van voertuigen die niet meer bestaan, zou verplicht gesteld moeten worden. Het komt tegenwoordig vaker voor dat auto’s die door criminelen worden ingezet gebruik maken van valse kentekenplaten, die soms afkomstig zijn van auto’s die niet meer op de openbare weg komen. Kentekens van deze voertuigen hangen aan spijkers tegen de muren van autosloperijen. De politie treft geen blaam, het beleid van de regering en andere tekortkomingen van de overheid zorgen voor het gebrekkig functioneren.
Chassisnummer in plaats van motornummer
Een nummerbewijs is geen eigendomsbewijs, de noodzaak om een instantie in het leven te roepen die bijhoudt wie de eigenaar is, wordt nodig geacht. Als voorbeeld werd Glis aangehaald die kan aangeven wie de eigenaar is van een perceel en verklaringen uitgeeft.
Autovakdeskundige Romeo Simons bevestigde het bovenstaande en voegde eraan toe, dat het in Suriname gebruik is om het motornummer te registreren. Het zou beter zijn om het chassisnummer aan te houden. Internationaal wordt er vanaf de fabriek met chassisnummer gewerkt. Bij het bestellen van onderdelen moet de koper het chassisnummer opgeven wil hij dat zijn bestelling wordt uitgevoerd.
HD

error: Kopiëren mag niet!