Offers en Pijn (OP) …

De Nationale Assemblee, DNA, is begonnen met de behandeling van het Ontwikkelingsplan (OP) 2017-2021. In tegenstelling tot de MOP’s van de Nieuw Front regeringen is het woord ‘Meer’ weggelaten, want het document Meerjaren Ontwikkelingsplan, zou onder de gegeven situatie in de volksmond betekenen Meer Offers en Pijn (MOP).
Gezien de opmerkingen van de Vereniging van Economisten Suriname (VES) kan het document dat met veel vertraging uiteindelijk De Nationale Assemblée heeft bereikt, Fratsen van Offers en Pijn (FOP) worden genoemd.
De regering heeft het haar eigen gemaakt om het volk beet te nemen met mooie praatjes en valse beloften, die enkel en alleen hebben geresulteerd dat de inwoners van Suriname het slecht hebben en nauwelijks in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien.
De regering heeft te maken met financieringstekorten en nergens wordt in het Ontwikkelingsplan met een woord verduidelijkt hoe zij die tekorten zal dekken. Er wordt ook niets vermeld over productieverhoging, besparingen en bezuinigen. Feit is wel dat de regering meer uitgeeft dan er binnen komt. En dan begint de ellende voor het volk. De toenemende begrotingstekorten leiden tot stijging van de staatsschuld. Deze schuld wordt door de Surinaamse burgers betaald door hogere belastingen. Wat een OFFER van de burgers!
De regering leert niet van haar fouten en gaat maar door met het leven op te grote voet. Overal op de wereld probeert zij geld te lenen en staat de gehele natie in het krijt bij buitenlandse relaties. Steeds weer proberen dezelfde machthebbers Suriname te besturen en elke keer kost het miljarden en worden moeizaam opgebouwde structuren kapot gemaakt.
Wanneer het volk in opstand komt, wordt zij een worst voorgehouden en rustig gehouden met een loonsverhoging, en wordt het pakkettenregiem uitgebreid. Dat maakt mensen direct of indirect afhankelijk, maar de mensen worden ook voor de gek gehouden, want het geld in de portemonnee daalt in waarde. Burgers kunnen minder kopen en dat is het begin van de verarming. Wat een PIJN!
Er is groot gevaar dat op termijn niet alleen sprake zal zijn van vernietiging van het land, maar vernietiging van mensen. En terwijl alles hopeloos en onoplosbaar lijkt, blijft de boodschap van onder andere hard werken, studeren, sparen, zoals die door de NPS steeds gepropageerd wordt, doorklinken. Feit is, dat resultaten van goed beleid pas bereikt zullen worden wanneer wij deze kernbegrippen toepassen in ons dagelijks leven. Dan kunnen wij ons richten op een stabiele uitgangspositie van Meer Ontwikkeling en Progressie…
Roshny

error: Kopiëren mag niet!